HOĆE LI SE TO KONAČNO DOČEKATI?DINAMO PREDSTAVIO VIZIJU NOVOG STADIONA! Evo koliko bi to trebalo koštati

Foto: Dinamo Zagreb

U trenucima dok se njegova momčad bori za prvo polufinale nekog europskog kupa u posljednje 54 godine, Dinamo je predstavio viziju svog stadiona budućnosti.

Hoće li se Zagreb konačno prestati sramiti zbog stadiona?

“Proteklih godina u više navrata naglašavali smo potrebu da klub ima novi moderan stadion koji će Dinamovu budućnost podići na još višu razinu. Pri tome je naglašeno da želimo stadion u Maksimiru, na mjestu gdje se stvarala klupska povijest i gdje je na tisuće navijača slavilo pobjede, tugovalo zbog poraza i gdje je u zamrznutim sekvencama legendarnih pobjeda zapisana sva emocija koju navijačice i navijači Dinama osjećaju za svoj klub,” objavio je klub na svojoj web stranici i društvenim mrežama.

Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt Otto Barić sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine.

Novi Dinamov stadion primao bi 34.000 gledatelja. Sva mjesta na stadionu bila bi sjedeća i natkrivena, a previđen je i fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever.

Predviđen je moderan hospitality na području cijelog stadiona, kao i vrhunski opremljen medijski kompleks. Stadion bi imao 2000 VIP mjesta na zapadu i 1.000 VIP mjesta na istoku iza kojega je zamišljen kamp Dinamove nogometne škole s potrebnom infrastrukturom.

Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno pristupačan, usklađen sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e, a zacrtana je izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Na 1 000 individualnih sjedalica previđeno je 5 mjesta za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihove pratitelje, uz pristupačne ulaze i ostale usluge.

“Procjenjujemo da je cijena izgradnje ovakvog stadiona oko 60 milijuna eura, a realizirati se može u roku tri godine,” poručili su iz kluba dodavši kako u izgradnji novog stadiona žele sudjelovati sa strateškim partnerom Gradom Zagrebom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI