HOO PRIOPĆENJE O KORONAVIRUSU: ‘Za odlazak izvan hrvatskih granica treba naše dopuštenje!’

Foto: Cropix

Hrvatski olimpijski odbor pozorno prati sve događaje vezane uz pojavu koronavirusa, a naročito zbog pojave virusa u zemljama u našem okruženju, kao i prvog slučaja kod nas, objavili su iz krovnog sportskog tijela u Republici Hrvatskoj.

U priopćenju koje je potpisao glavni tajnik Josip Čop navodi se kako pridržavajući se preporučenih mjera, svi sportaši i sportske ekipe moraju najaviti svoj odlazak na sportska natjecanja izvan granica Hrvatske te čekati službeni stav nadležnih tijela o tome imaju li ili nemaju odobrenje za odlazak.

“Što se tiče mogućnosti neodržavanja Olimpijskih igara u Tokiju ove godine, naravno da postoji i takva opasnost. No, u HOO-u smatramo da ima dovoljno vremena da se ova globalna zdravstvena kriza pravovremeno stavi pod kontrolu i da će se Igre, svakako, održati,” smatra Čop.

“U suprotnom, HOO će se u svemu pridržavati preporuka i odluka Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koji skupa sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom prati razvoj događaja oko širenja koronavirusa. Podsjećamo da je MOO sredinom veljače izvijestio svoje članice da otkazivanje OI u Tokiju ili njihovo preseljenje iz Tokija – zasad ne dolazi u obzir,” naglasio je glavni tajnik HOO-a.

Zdravstvena komisije HOO-a čiji je predsjednik dr. Miran Martinac, a tajnica mr. Mimi Vurdelja izdala je i naputak sportašima kako se ponašati.



U njemu se navodi važnost pridržavanja potrebitih higijenskih mjera jer poseban rizik sa sobom nose putovanja vezana uz masovna okupljanja, a to su i sportska natjecanja. navodi se važnost higijene ruku, opće smjernice vezane uz hranu i vodu, te neka od pravila prilikom nošenja zaštitnih maski.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI