HORVAT NAJAVIO ‘STRAŠNE’ DANCE: Stigle i nove promjene, pozvana tri nova igrača! Debitira golman koji je igrao za Austriju

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Nakon teškog i neočekivanog poraza od Crne Gore, pred hrvatskom rukometnom repreznetacijom sutra je nova utakmica i to možda najteža, protiv aktualnih svjetskih prvaka i srebrnih s Olimpijskih igara Danske.

Izbornik Hrvoje Horvat odlučio je u sastav uključiti tri igrača.

Tako će sutra u utakmici protiv Danske, u sastavu biti Kristian Pilipović koji je s današnjim danom (21. siječnja 2022.), stekao pravo nastupa za Hrvatsku te Lovro Mihić i Mateo Maraš.

Pilipović 26-godišnji vratar rođen u Đakovu koji je prije nosio dres austrijske rukometne reprezentacije.

“Loše smo krenuli od početka protiv Crne Gore, to nije bila Hrvatska koja je do sada pokazala da se baca na glavu bez obzira na sastav. Ušli smo sporo u utakmicu, odigrali smo lošu utakmicu, moramo je zaboraviti”, kazao je Gojun, koji se reprezentaciji priključio prije četiri dana, u još jednoj analizi poraza od Crne Gore.



“Lijepo je kad se pobjeđuje, teško je kad se gubi. Sada nas čekaju tri ozbiljne utakmice, ozbiljne reprezentacije i moramo dati sve od sebe, bez obzira u kojem smo sastavu”, dodao je, ističući svakodnevni problem na ovom prvenstvu gdje se sa strepnjom čekaju rezultati PCR testiranja na temelju kojih se određuje tko može igrati.

Izbornik Horvat napominje da se protiv Danske treba spremiti najbolje što može i da mora pokušati izvući iz svojih igrača što se može. Napomenuo je da “idemo utakmicu po utakmicu”, da “poraz od Crne Gore boli” te da se “nalazimo u specifičnoj situaciji gdje se treba stalno revidirati, uvijek ići sve iz početka”.

Potom  je riječ uzeo izbornik Horvat.

“Bit će jako teško igrati, trebat ćemo biti maksimalno koncentrirani na gornjim granicama i pružiti najbolju moguću partiju”, ocijenio je Horvat podsjećajući kako je Hrvatska do sada na prvenstvu u četiri utakmice imala četiri različita sastava i igrala četiri različite obrane.

“Okolnosti bi bile drugačije da Danskoj iz ove postave fali 13 igrača, a da se nama vrate svi naši igrači”, dodao je za kraj izbornik Hrvoje Horvat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI