HORVAT ZA 7DNEVNO: ‘Sjećate li se moje priče o hijenama i usamljenom lavu, evo opet smo je gledali!’

On je na početku prvenstva rekao, nakon prve pobjede Hrvatica protiv Mađarica.

“Bolje imati ekipu hijena nego usamjenog lava.”

Hrvoje Horvat, rukometni trener i analitičar već tada je odlično percipirao vrijednost Šoštarićeve vrste koja je iz dana u dan činila senzacija, sad je osvojila brončanu medalju. Na našu radost i užas svog rukometnog svijeta.

“One su to zaslužile, mentala stabilnost i objektivna kvaliteta koje ni mi nismo bili svjesni. Ovo je bila psihološki teška utakmica, Hrvatice nisu bile favoritkinje, ali opet su se nadale jer su znale da zaslužuju nešto veliko. Igrale su strpljivo, povele pa gubile, pa opet vodile, borile se da očuvaju prednost. Toliko su izludile Dankinje da su počele srljati i to je bilo gotovo. Sjajno odrađena utakmica i na terenu i s klupe, čestitam…”

Razumijemo vašu analizu, ali otkud ta psihološka stabilnost tijekom cijelog natjecanja, izgubite deset goolova razlike a u idućoj utakmici odigrate utakmicu života?“To je u onoj rečenici s početka, priča o hijenama i lavu. Kada vlada zajednički, momčadski duh onda se to sve popegla. Ako vam jedna ili dvije igračice zakažu tu su ostale koje se nametnu, pa ni ne osjetite da netko nije na razini. Možda smo jedina postava na prvenstvu koja je imala takav momčadski duh. Čak ću vam reći da su i oni porazi od Norveške i Francuske bili preglomazni, ali to je danak neiskustvu. I u toj utakmici imali su sjajnih razdoblja, kao i crnih rupa. Bit rukometa je smanjiti crnu rupu, vidjeli ste kako su naše dovele Dankinje u crnu rupu, skoro dvadesetak minuta nisu dale gol. Ja sam oduševljen, ovo je velika stvar i za muški rukomet, jer sad se i mi moramo pokazati u siječnju na svjetskoj smotri!”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI