HORVATU STIGLE NOVE POHVALE: Javila se još jedna legenda i sve objasnila! Kauboji imaju novog vođu

Od jučer je glavna sportska priča u Hrvatskoj to da je hrvatska rukometna reprezentacija dobila novog izbornika. Kormilo preuzima Hrvoje Horvat, dojučerašnji trener našičkog Nexea.

A tko o njemu od naših igrača može bolje govoriti nego hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac član Nexea.

“Mislim da Hrvatska dobiva jednog jako jako ambicioznog mladog trenera koji ima puno znanja. Prošao je sve te mlađe dobne skupine u Hrvatskoj, radio je i s kadetima i s juniorima, radio je i u rukometnom klubu Nexe, vodio nas je tu u jakim europskim natjecanjima, napravio jako dobre rezultate s klubom i mislim da može jako puno dati reprezentaciji. Svatko na terenu od igrača zna gdje treba stajati, puno se gledaju videa, puno se analizira, puno individualno dolazi od igrača do igrača kako bi ih posavjetovao, kako bi ispravio te neke detalje. Mislim da živi rukomet nula 24.”, rekao je Jaganjac za RTL.

I bivši repreznetativac, naše desno krilo Vedran Zrnić koji je sportski direktor Nexea također je kazao kojku riječ o svom  dojučerašnjem bliskom suradniku u klubu.

“Ima Hrvatska puno dobrih trenera, ali takvog potencijala i razmišljanja nema. Dobila je jednog dobrog trenera, jednog vizionara, jednog trenera koji zna raditi s ovom, ja bi je nazvao, generacijom koja treba poseban pristup. Poznaje sve te igrače, poznaje situaciju, poznaje mentalitet današnje reprezentacije i mislim da je to jedna dobra stvar za hrvatsku reprezentaciju”, rekao je Zrnić. No onda je posebno istaknuo jednu činjenicu.



Bit će mu dosta teško jer je mlad, ali opet, da nije uzeo reprezentaciju, da nije rekao ‘ja to hoću’, onda bi opet možda to nekakva mrlja ostala u karijeri”, ističe Zrnić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI