HRGOVIĆ NAKON NAJVEĆE POBJEDE OTKRIO PLANOVE! Komentirao i Babića: ‘Što je sad postao branitelj’?

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Hrvatski boksač Filip Hrgović vratio se u Zagreb  u letu preko Istanbula nakon što je u svojoj 15-oj profesionalnoj borbi ostvario najveću pobjedu karijere. Srušio je Kineza Zhanga i tako postao obavezni izazivač za naslov po IBF verziji.Hrgović se zahvalio na velikoj podršci.

”Sve je dobro, sretan sam zbog pobjede. Bio je težak meč. bilo je teško. Vidjeli ste i sami. Sretan sam što je otišlo na moju stranu za dlaku i što sam dao zadnje atome snage da uspijem. Moram se boriti za svjetsku titulu u jednom određenom vremenskom periodu, ali sada su tu razne kombinacije, hoće li biti borba za ujedinjenje, hoće li isprazniti jedan od pojaseva. Ta borba može se dogoditi u roku od pola godine, ali i u roku od godine i pol. Dobra stvar je što sam obavezan izazivač i što me nitko neće moći zaobići”, rekao je Hrgović.

‘Nisu me povrijedili zvižduci publike. Moj dojam je da sam zaslužio pobjedu o čemu govori i statistika udaraca. Još nisam gledao snimku, ali moj dojam i dojam meni bliskih ljudi je da sam zaslužio pobjedu,’ jasno je poručio što misli o komentarima da nije zaslužio pobjedu.

“Nije to bila moja noć i moja najbolja izvedba, ali našao sam način i da u takvom scenariju pobijedim. To je bila njegova izvedba života, a ja nisam pružio najbolje što mogu, ali sam ga pobijedio. Volio bih da bude revanš jer mislim da bi to bio puno lakši meč za mene.”, kazao je komentirajući svoju subotnju borbu.

Dao je svoje viđenje o borbi večeri između Usyka i Joshue.



‘Za mene čista pobjeda Usyka, ne znam zašto se Joshua bunio i protestirao. Za mene je Usyk opet dominirao.’

Hrgović se osvrnuo i na Alena Babića koji ga je nakon pobjede branio na svom Instragramu nakon loših komentara navijača.

”Što je sada postao i branitelj? Ja stvarno ništa ne čitam, nisam to vidio, ali eto, ako me je branio, hvala mu. Za to bi trebali i raditi, sunarodnjaci smo i bivše kolege. Trebamo se braniti, a ne napadati, to je on radio godinu-dvije. Pričao je gluposti, ali eto, hvala mu ako me je branio”, dodao je Hrgović.

Za kraj o budućnosti: ‘Htio bih imati borbe koje su zahtjevne i koje će me dovesti do ruba, kao ova u subotu. Ali, tu je moj tim i moramo odlučiti što je najbolje u ovoj situaciji. Godinama nisam imao borbu u kojoj ne znaš kako će završiti. U 99 posto svojih borbi išao sam kao veliki favorit. I to te opusti iako sam trenirao kao lud cijelo vrijeme. Moram imati teške borbe i zahtjevne protivnike ako želim napasti svjetski naslov.’

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI