HRGOVIĆ POTPUNO POBJESNIO I NE MOŽE SE SMIRITI: Ostao bez velikog meča i puno novca! Žestoko prozvao Huntera

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Filip Hrgović je ovih dana ljut zbog toga što mu je propao meč protiv Amerikanca Michaela Huntera u kojem je pobjedom mogao nastaviti svoj stopostotni niz u profesionalnoj boksačkoj karijeri. Do sada s omjerom 12-0, hrvatski teškaš nadao se novom uspjehu u borbi za status prvog izazivača za svjetski naslov u organizaciji IBF, a ovako će morati čekati neku novu šansu za novu borbu i svoj boksački uzlet.

Dok čeka, Hrgović će probati ostati u pravoj formi i nadat će se da će ulazak u ring stići čim brže. Posljednji put bio je u akciji lani u studenom kada je svladao američkog teškaša Rydella Bookera, a ostanak bez borbe protiv Huntera bio je priličan šok ne samo za njega.

U razgovoru za Večernji list hrvatski teškaš pokušao je približiti što se u ovoj priči dogodilo iako ni sam nema kompletnu sliku što se dogodilo s Hunterom.

Čekao odgovor koji nije stigao
Hrgović je bio ljut čim je doznao za neočekivanu vijest da meč otpada, a ta ljutnja traje.

‘On je sramota za profesionalni boks’, rekao je hrvatski teškaš o Hunteru, dodajući da su pregovori trajali dugo, a sa suparnikove strane dolazilo je odugovlačenje i na koncu i odustajanje od meča. To se dogodilo bez ikakvog odgovora što je američkog teškaša nagnalo da se povuče.



Zarada nije trebala biti problem

U nastavku svoje priče za Večernji, Hrgović je istaknuo kako vjeruje da novac nije bio problem u ovoj priči s obzirom na to da je Hunter trebao zaraditi više od njega. To se trebalo dogoditi u omjeru 60-40 posto u Amerikančevu korist, a hrvatski teškaš dodao je da pogled prema zaradi ionako nije trebao biti glavna stvar s obzirom na sportski izazov u borbi na putu prema teškaškom vrhu za obojicu.

Čekajući novog protivnika, Hrgović je najavio da će u novim pregovorima on biti taj kojem će pripasti 60 posto u financijskoj raspodjeli dok se bude dogovarao meč.

Hrgović izgubio i vrijeme i novac

Hrvatskom teškašu je izgubljena prilika teško pala najviše zbog sportskog aspekta koji je spomenuo razgovarajući za Večernji. Ipak, dodao je i da je financijski patio s obzirom na to da je izgubio novac jer se sa svojim trenerom Pedrom Diazom dva mjeseca trenirao u Miamiju, a prije toga bili su zajedno i u Zagrebu.

Hrgović je morao prekinuti pripreme i najavio je da bi se sada mogao odmoriti dok čeka tko će mu biti novi protivnik, osim u slučaju da se borba dogovori brzo i stigne već u srpnju, kada je očekivao sudar s Hunterom.

Hrvatski teškaš je za Večernji kazao da će se odabir protivnika dogoditi na način da će biti poslane ponude boksačima s IBF-ove liste, mjesto po mjesto, dok netko ne prihvati ponuđeni meč. Potom će krenuti pregovori da se ta priča i realizira, što se u slučaju Michaela Huntera nije dogodilo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI