HRVATICA OSTVARILA VELIK USPJEH: Probila se do četvrtfinala Wimbeldona

Screenshot: Instagram/Ajla Tomljanović

Rođena Zagrepčanka koja igra za Australiju Ajla Tomljanović, nastavila je svoj ovogodišnji put na travi Wimbledona ulaskom u četvrtfinale.

Tomljanović je u osmini finala slavila predajom Britanke Emme Raducanu dok je 18-godišnja britanska tenisačica bila u zaostatku od 6:4, 3:0.

Tomljanović je time prvi put u karijeri stigla do četvrtfinala Wimbledona, a to joj je ujedno i prvi ulazak u četvrtfinale na nekom Grand Slam turniru.


Sada se može pohvaliti novim najboljim dosegom u pojedinačnoj konkurenciji na četiri najveća svjetska turnira, no način na koji je do njega stigla bio je iznenađenje i za nju.

Komentirajući prolazak dalje, 28-godišnja rođena Zagrepčanka s australskim državljanstvom otkrila je da nije očekivala kako će se dogoditi predaja njezine protivnice.U osvrtu na novi londonski korak istaknula da ju je prijevremeni kraj meča šokirao.

Kazala je da je Raducanu zasigurno morala biti pogođena teškom ozljedom kada nije mogla nastaviti dalje na domaćem Grand Slam turniru.

Nakon svega, Tomljanović je poželjela mladoj Britanki što brži oporavak.

Nakon ulaska u četvrtfinale, Tomljanović će novi izazov imati u australskom ogledu u kojem je čeka Ashleigh Barty, prva nositeljica i prva tenisačica svijeta.

Uoči četvrtfinala kazala da je oduševljena što je čeka Barty, a nada se sjajnom meču.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI