HRVATSKA ČEKA UTAKMICU ODLUKE: Četvrtfinale je blizu, evo što nam treba

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska je odlično započela drugi krug Svjetskog prvenstva za rukometaše u Egiptu. Pobjeda s 28:18 protiv Bahreina približila je našu reprezentaciju plasmanu u četvrtfinale, a prolazak dalje može biti u hrvatskim rukama već za dva dana.

U subotu u 18 sati čeka nas ogled s Argentinom, koja je s bodom manje od hrvatskih rukometaša. Argentinci bi u toj utakmici porazom izgubili svoje šanse za odlazak među najboljih osam, dok bi izabranici Line Červara bili sigurni četvrtfinalisti uoči posljednjeg kola.

U toj skupini vodi Danska, koja ima šest bodova, jedan više od Hrvatske, a dva više od Argentine. Danci će u subotu igrati protiv Japana, bit će ogromni favoriti, a njima bi pobjeda osigurala četvrtfinale uoči posljednjeg kola protiv naših reprezentativaca.

Hrvatskoj bi prije Danske situaciju mogao zakomplicirati bod protiv Argentinaca, a još više poraz od našeg subotnjeg južnoameričkog protivnika.

Bude li nam Argentina i dalje s bodom zaostatka ili ako nas pretekne, protiv Danaca bi se mogao dogoditi imperativ pobjede.



Argentinci će u posljednjem kolu drugog kruga igrati protiv Katara. Ta utakmica na rasporedu je u ponedjeljak u 18 sati, a u slučaju da Hrvatska ne pobijedi Argentinu kolo ranije, naši reprezentativci bi u ponedjeljak s početkom u 20:30 znali što im treba protiv Danaca kako bi došli do četvrtfinala.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI