HRVATSKA DOMINACIJA TRAJE GODINAMA! Braća se ne daju s vrha, Sinkovići su jednostavno sinonim za uspjeh

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatska slavi drugo zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju! Nakon što je Matea Jelić slavila u taekwondou u kategoriji do 67 kilograma, novo veselje osigurali su nam Martin i Valent Sinković pobjedom u dvojcu bez kormilara, a sjajni hrvatski bratski veslački dvojac time je nastavio svoju dominaciju koju tijekom cijele godine imaju u ovoj konkurenciji.

Braća su u olimpijskoj godini, između ostalog, bili europski prvaci u talijanskom Vareseu, bili su nezaustavljivi i u utrkama veslačkog Svjetskog kupa, a sada se mogu pohvaliti i krunom sezone, svojim drugim olimpijskim zlatom.

Do prvog su stigli prije pet godina u Riju de Janeiru, veslajući u dvojcu na pariće, a nakon toga, poslije olimpijske 2016. okrenuli su se zajedničkim nastupima u dvojcu bez kormilara. I u toj disciplini pokazali su kvalitetu, uspinjući se na vrh.

Sjajna priča traje dugo
Prije dva zlata u dvije veslačke discipline dvojaca, Martin i Valent ostvarili su sjajan uspjeh i u četvercu na pariće, u društvu Damira Martina i Davida Šaina, s kojima su bili olimpijski srebrni 2012. u Londonu. To je bio početak njihove sjajne olimpijske priče koja traje, s novim nastavkom ovog jutra u glavnom japanskom gradu.

S brojnim pobjedama koje su stizale, rastao je i pritisak. Sinkovići su u utrke s vremenom svaki put počeli ulaziti kao favoriti, takav status imali su i u Tokiju, ali pokazalo se da njih teret očekivanja ne može slomiti jer su toliko jaki, spremni dati sve i kada konkurencija pritisne, kao što je bio slučaj u posljednjih 500 metara jutrošnje finalne utrke kada su se Rumunji trudili sustići ih i prirediti iznenađenje.



U prvim izjavama nakon pobjede, i Martin i Valent istaknuli su da je pritisak koji je na njih stavila rumunjska posada dao poticaj da budu još jači kako se bližio ulazak u cilj i da izdrže do kraja. Utrka je bila takva da nije bilo njihovog većeg pada, držali su prednost nakon bijega konkurentima u prvih 500 metara, a kako su govorile njihove reakcije pred kamerama HTV-a, posustajanje prije cilja nije dolazilo u obzir.

Nakon slavljeničke objave na Instagramu, braći su počele stizati brojne čestitke, između ostalog, i od drugih jakih hrvatskih aduta u Tokiju, poput tenisača koji će se u parovima danas boriti za dolazak do hrvatskog finala, s polufinalnim nastupima kombinacija Marin Čilić/Ivan Dodig i Nikola Mektić/Mate Pavić. Sinkovići su svoj novi olimpijski cilj već ostvarili, sada daju poticaj drugima.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI