HRVATSKA JE SKIJAŠKA VELESILA: Čak 150 puta bili smo na postolju!

Igor Kralj/PIXSELL

Iako je Filip Zubčić završio na 14. mjestu na veleslalomu u bugarskom Banskom te nije ponovio subotnji uspjeh, iako su male, šanse da osvoji mali kristalni globus još uvijek postoje. Samo 18 predstavnika država pobjeđivalo je na utrkama Skijaškog kupa, a Hrvatska je u top 10!

Do kraja skijaške sezone ostala su još samo dva veleslaloma. Prvo onaj u Kranjskoj Gori 13. ožujka, a tjedan dana kasnije održat će se završnica Svjetskog kupa u Lenzerheideu. Zubčić je svojim 14. mjestom trenutno na 486 bodova u ukupnom poretku veleslalomaša, a vodeći je Pinturault s 550 bodova.

Zanimljiv podatak podijelio je Natko Zrnčić Dim nakon subotnje pobjede Zubčića. Naime to je bio 150. put da se Hrvat nalazi na pobjedničkom postolju najjačih svjetskih natjecanja. (OI, svjetska prvenstva i utrke Svjetskoga kupa) To  je pošlo za rukom petero naših skijaša, od kojih je najviše puta to napravio Ivica Kostelić. On se na pobjedničko postolje penjao 67 puta, a pobijedio je 27 puta. Njegova sestra Janica, na postolju se našla 66 puta, ali je pobijedila čak u 39 slučajeva.

Zubčić treći najuspješniji

Filip Zubčić penjao se na postolje 9 puta te ima 3 pobjede. Natko Zrnčić Dim na postolju se našao 6 puta, ali nijednom kao pobjednik. Peta Hrvatica koja se našla na postolju je Ana Jelušić, kojoj je to pošlo za rukom 2 puta.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI