HRVATSKA PROSULA 14 KOŠEVA PA NAKON DRAMATIČNE ZAVRŠNICE SLOMILA TUNIS: U subotu nas očekuju Nijemci u borbi za finale

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija igrat će u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Tokiju koji se igra u Splitu, nakon što je teškom mukom svladala Tunis sa 75-70 (20-11, 22-17, 14-29, 19-13) i tako osvojila drugo mjesto u svojoj skupini, a za plasman u finale će u subotu igrati protiv Njemačke koja je u prvom dvoboju programa u Splitu svladala Rusiju sa 69-67 i osvojila prvo mjesto u skupini A.

Drugi polufinalni par čine Brazil i Meksiko.

Najbolji igrač Hrvatske bio je Mario Hezonja s 27 koševa, osam skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte. Po 14 poena ubacili su Bojan Bogdanović i Ante Žižić, koji je imao i 12 skokova te dvije blokade. Kod Tunižana je najbolji strijelac bio Radhouane Slimane s 15 koševa, a imao je i sedam skokova.

Nakon što su u prvom poluvremenu imali potpuno kontrolu i na veliki odmor otišli sa 14 koševa prednosti Hrvatska je potpuno potonula nakon povratka na parket.

Tunižani su odigrali furioznu 3. četvrtinu u kojoj su dali čak 29 koševa a primili samo 14 i došli do vodstva od 57:56.



Bojan Bogdanović  je pogodio tricu za vodstvo 59:57. Hrvatski košarkaši se tijekom zadnje četvrtine nijednom nisu uspjeli odvojiti na više od četiri koša razlike i prelomiti utakmicu, sve do 25 sekundi prije kraja, kad je Pavle Marčinković pogodio tricu za 72:67 i time usmjerio Hrvatsku prema polufinalu i subotnjem okršaju s Nijemcima.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI