HRVATSKA SENZACIJA NE ŽALI NI ZA ČIM! Mirjana poručila: ‘Serena je bila predobra, a one dvije nevjerojatne sekunde pamtit ću zauvijek’

Facebook: Australian Open: Photo: WILLIAM WEST

Serena je slavila s 6:2, 6:1 i time je prekinula put do finala hrvatskoj tenisačici, ali Mirjana ne žali ni za čim, štoviše presretna je.

Nije trebalo dugo, samo 50 minuta, 35-godišnjoj Amerikanki Sereni Williams da u polufinalu Australian Opena svlada godinu dana mlađu hrvatsku tenisačicu i senzaciju Grand Slama, Mirjanu Lučić-Baroni. Serena je slavila s 6:2, 6:1 i time je prekinula put do finala hrvatskoj tenisačici, ali Mirjana ne žali ni za čim, štoviše presretna je.

“Ovo je bio nevjerojatan meč, Serena je igrala fenomenalno od prvog do zadnjeg poena. Teško ju je nadigrati kada je u takvoj formi. Zaista sam se trudila. Ne znam kako je to izvana izgledalo, ali znam da je sve bilo brzo gotovo. Htjela sam se vratiti u meč, ali bila je predobra”, izjavila je Mirjana nakon meča.

“Ako se ne varam, ovdje sam odigrala deset mečeva, igrala sam skoro svakoga dana i to je izuzetno naporno. Nisam imala niti dana odmora. U srijedu sam se protiv Pliškove emocionalno ispraznila. Bilo je nevjerojatno, ali to nije izlika za ovo dana. Bilo bi lijepo da sam imala dan odmora, ali ne sramim se ničega”, objasnila je Lučić-Baroni.

Komentirala je cijelu priču koja se stvorila nakon njezine pobjede nad petom igračicom svijeta, Čehinjom, Pliškovom.

“Skromna sam osoba, ali lijepo je da se govori o meni. Uživala sam igrajući posljednji poen u četvrtfinalu i u onih pet minuta poslije pobjede”, kazala je Mirjana koja će od ponedjeljka biti 29 tenisačica svijeta, što joj je najviši renking karijere.



“To je tek nevjerojatno. Tko bi pomislio da ću s 34 godine imati najviši renking karijere. To je malo blesavo i ludo, ali stvarno je lijepo i znala sam da to mogu. Lako je pričati, ali sve dok ne dođu rezultati to je samo priča, a to nije moj stil. Ponosna sam na sebe i na ono što sam napravila u zadnja dva tjedna”, kazala je Lučić-Baroni.

https://www.youtube.com/watch?v=wqtXtQCdBmQ

Sa Serenom je igrala još davne 1998. godine, kada su obje bile tek ‘klinke’.

“Serena je velika šampionka s nevjerojatnom karijerom. Taj je meč bio davno, a ono što mogu reći da je danas odigrala izvrsno. Želim joj svu sreću i nadam se da će srušiti još koji rekord”, poručila je Mirjana.

Potom je otkrila kako sada samo želi još više raditi i napredovati, a kazala je i koji će trenutak najviše pamtiti na ovom Australian Openu.

“Koji trenutak bi izdvojila u ova dva tjedna? Pa vjerojatno onaj jučerašnji kada sam shvatila da sam u polufinalu. Te su dvije sekunde bile za ne povjerovati. Ostat će mi u sjećanju zauvijek”, odgovorila je Lučić-Baroni.

Veli da je primila jako puno poruka podrške od prijatelja i bivši tenisača. “Imala sam nevjerojatnu potporu, svi koji me znaju optužili su me da sam ih rasplakala. Osjećala sam kao da je cijeli svijet uz mene i to mi je ispunilo srce”, izjavila je pa za kraj otkrila što dalje, “Neko vrijeme ću se oporavljati, a vidjet ćemo što ćemo dalje”, završila je Mirjana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI