HRVATSKA TENISKA SENZACIJA GAZI SVE PRED SOBOM: Ana Konjuh u dramatičnom meču svladala 16. igračicu svijeta

Facebook: Ana Konjuh (Official)

U trećem kolu svladala je osmu nositeljicu, Ruskinju Jelenu Vesninu sa 3:6, 6:4, 7:6 i to nakon dva i pol sata igre.

Hrvatska tenisačica, Ana Konjuh, plasirala se u četvrtzavršnicu renomiranog WTA turnira u Dubaiju. U trećem kolu svladala je osmu nositeljicu, Ruskinju Jelenu Vesninu sa 3:6, 6:4, 7:6 i to nakon dva i pol sata igre. Mlada Dubrovčanka pobijedila je 11 godina stariju protivnicu iako je ispustila čak 14 od 20 break-lopti.

Na početku meča Konjuh je propustila tri break-lopte i potom izgubila servis. Potom je vratila izgubljeno, ali u četvrtom gemu Vesnina ju je opet slomila i više se nije uspjela oporaviti. Nije dobro krenuo ni drugi set, Vesnina je povela s 2:0, ali Ana se onda probudila i osvojila četiri gema u nizu za vodstvo od 4:2. Ipak do uzimanja drugog seta trebalo se malo i pomučiti. Prilikom servisa za set loptu, propustila je četiri set-lopte i Vesnina je iskoristila svoju break-loptu za smanjenje ne 5:4. U sljedećoj igri Konjuh je još jednom oduzela Ruskinji servis iskoristivši treću break-loptu.

U posljednjem setu Vesnina je propustila više prilika i na kraju zbog toga izgubila meč. Već u prvoj igri Konjuh je spašavala 15-40, a potom je povela s 3:1. Vesnina se vratila na 3:3. Na koncu se pobjednica odlučivala u tie-breaku u kojemu je Konjuh povela sa 6:2, a potom je iskoristila treću od četiri vezane meč-lopte.

U četvrtfinalu će Konjuh igrati protiv bolje iz susreta između prve nositeljice Njemice Angelique Kerber i olimpijske pobjednice Portorikanke Monice Puig.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI