HRVATSKI HULK LOVI MEDALJU PROTIV SRBINA: Borit će se za preminulu sestricu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ivan Huklek danas se posljednji put bori u Tokiju. Pokušat će osvojiti broncu, prvu samostalnu medalju Hrvatske u hrvanju.

Sjajni Ivan, kojem mediji tepaju “Hrvatski Hulk” ili samo “Hulk iz Sesveta”, bit će u srijedu u prilici ući u povijest hrvatskog hrvanja. Oko podneva, vjerojatnije nešto malo kasnije (program počinje oko 11.15 sati, a borbe za broncu do 87 kg su 7. i 8. na rasporedu), Ivan Huklek će u borbu za brončano odličje.

U ranim jutarnjim satima, Huklek je saznao ime svog protivnika.

Riječ je o Gruzijcu koji se bori pod srpskom zastavom, Zurai Datunašvili pobijedio je u repesažu Bachira Sida Azarija iz Alžira i izborio borbu za broncu protiv našeg Ivana Hukleka. Datunašvili je ozbiljan hrvač koji je ove godine osvojio naslov prvaka Europe u ovoj kategoriji u Varšavi, a u repesažu je slavio s 5:1.

Ovo je godina, unatoč Olimpijskim igrama, prepuna tuge za njegovu obitelj. Nekoliko tjedana prije nego što će izboriti plasman na Igre, saznao je najgoru vijest. Preminula mu je sestra, koja je imala tek 11 godina. Nije htio nastupiti na turniru, no na kraju je to napravio – za sestru.



“Bio je to veliki šok za obitelj. Rekao sam da neću niti ići na taj turnir, no uvjerili su me da idem, zbog sestre”, govorio je tada.

Naravno, jedna izjava također se pamti iz tog vremena…

“Sve bih zamijenio da je sa mnom. Sve medalje”.

Zna da ga gleda s nekog boljeg mjesta, bit će opet jako motiviran. Zna da neće biti lako, bit će borba do posljednje sekunde, jer u pitanju je europski prvak. Negdje oko podneva ćemo navijati…

Što nas još čeka danas? Vaterpolisti love polufinale na Igrama. Barakuda danas protiv aktualnog prvaka Europe igraju četvrtfinale i traže nastavak puta prema još jednom odličju s olimpijskih igara.

Sudar sa susjedima je na rasporedu u 12.50. Može li Hrvatska još jednom dobiti susjede na ovim Igrama, nakon što smo pobijedili Srbiju i Crnu Goru? Nadamo se da ćemo dobiti pozitivan odgovor.

“Idemo utakmicu po utakmicu. Prvi cilj smo ispunili, sad je na redu drugi cilj”, reći će izbornik Tucak.

Velika utakmica, utakmica koja otvara vrata raja prema medaljama, a protivnik nije niti malo lagan…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI