HRVATSKI KLUB ODLAZI U SLOVENIJU: “Ovakvu nepravdu nismo zaslužili”

Photo: Facebook

Iako iz Međimurja u obližnju Sloveniju po pravilu “trbuhom za kruhom” odlaze pojedinci i njihove obitelji, sada bi se ta praksa zakratko mogla promijeniti. Naime, Nogometni klub Vučetinec, sudionik Treće međimurske nogometne lige (sedma razina hrvatskog nogometa) najavio je odlazak u susjednu zemlju.

E sad, zašto je tome tako?

Vučetinec je prošle sezone osvojio drugo mjesto u Trećoj međimurskoj ligi i izborio ulazak u viši rang natjecanja. Prema prijedlogu Međimurskog nogometnog saveza za sezonu 2019/2020., NK Vučetinec smješten je u Drugu međimursku ligu, u skupinu A, iako su im geografski bliži klubovi u Drugoj međimurskoj ligi iz skupine B.

Time su naročito nezadovoljni, a svoje nezadovoljstvo potkrijepili su zemljovidom iz kojeg je vidljivo da su njihovi protivnici dvadesetak i više kilometara udaljeni. Susjedski klubovi u skupini B su znatno bliže Vučetincu, pa su s razlogom ogorčeni.

“Koji je smisao svega toga? Nećemo moći igrati susjedske derbije, neće biti nogometnih fešti, a ni gledatelja. Našim navijačima i igračima bit će dalek put na gostovanja, na domaćim utakmicama neće biti publike. Mi smo klub koji igra je utemeljen da igra općinske derbije…”, dodaju iz NK Vučetinec.



Ističu da imaju tri opcije. Ostati u trećem rangu županijskog nogometa, zatvoriti klub ili preseliti u Sloveniju. Ova potonja čini se kao najizglednija. Zatvoriti i ugasiti klub nakon silnog truda i rada, nakon velike volje uz koju su napravljeni projekti vezani uz igrališta, bila bi doista tragedija. Stoga se kao jedina opcija nameće Slovenija.

“Imamo dobre odnose sa slovenskim klubovima s kojima igramo prijateljske utakmice. Nedavno smo bili gosti na turniru u organizaciji NK Panonija iz Gaberja, klubu koji je na jesen bio u Vučetincu. Ne riješi li se situacija povoljno za nas, u sljedećih desetak dana, imat ćemo osnivačku skupštinu u Sloveniji i tamo ćemo preseliti klub. Igrači će se registrirati u Sloveniji”, naglašavaju iz kluba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI