Hrvatski košarkaši nisu uspjeli pobijediti Poljsku; Babo brutalno iskren nakon blamaže

FIBA

Hrvatska košarkaška reprezentacija još je jednom razočarala i to protiv Poljske (74:79), gdje si to nikako nisu smjeli dopustiti. Bila je to utakmica 8. kola kvalifikacija za Svjetsko prenstvo 2019. u Kini, koje će Hrvati, po svemu sudeći, gledati samo iz naslonjača.

Jedini je Bogdanović u ponedjeljak igrao kako spada, ali to se i očekuje od najboljeg hrvatskog košarkaša. Ipak, ista očekivanja postojala su i za Darija Šarića, koji ih nije ispunio. Babo je nakon utakmice prokomentirao poraz:

“Nemam riječi, ne znam što bih rekao. Tu smo gdje zaslužujemo biti. Bunili smo na FIBA-u što nismo mogli igrati protiv Rumunjske i Nizozemske u punom sastavu, sad smo igrali, pa se dogodilo isto. S ove dvije pobjede bili bismo debelo unutra. Sad smo debelo vani”.

Kao da stvari nisu dovoljno loše, Babo se i ozlijedio?

“Ne znam, pao mi je Ponitka na nogu, mislio sam da je otišlo koljeno, poslije gležanj. Hito sam igrati. Zagrijao se, odradio terapiju u poluvremenu, želio sam igrati. Vjerujem li da možemo na SP? Nemam komentara. Treba vjerovati, nadam se da momci mogu dobiti više nego mi. Igrali smo agresivnije nego u petak, ali je nedopustivo da u zadnje dvije, tri minute se dogodi da nismo u dvije četvrtine u bonusu, mi udvajamo ispod koša, pa primamo tricu, daju nam lagane zicere. Ne znam što bih rekao”, rekao je Bogdanović za SN.



Izbornik Anzulović uvjeren je da su igrači dali sve od sebe:

“Teško je bilo što reći s obzirom na poraz koji je došao. Mislim da su igrači pokušali učiniti sve, ali kako je utakmica odmicala, tako smo padali s energijom, a samim time je dolazilo do puno taktičkih grešaka u igri. Dozvolili smo Poljacima da se odlijepe na osam razlike. Uspjeli smo se vratiti, imali tri lopte za vodstvo, otvorenu tricu, zicer i izgubljenu loptu, a kad sve to napraviš, onda nisi ni zaslužio dobiti utakmicu. Što sada? Ovo nismo očekivali, ali moramo svi sjesti unutar Saveza i vidjeti u kojem pravcu idemo dalje. Dok god postoje i teoretske šanse, pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo. To je obaveza svih nas. Glupo je pričati, znali smo u kojoj smo situaciji, ali imamo pravo na nadu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI