HRVATSKI TENISKI PAR JEDVA PROŠAO DALJE: Talijani su ih pošteno namučili

Screenshot: Instagram/Marin Čilić

Nikola Mektić i Mate Pavić imali su neočekivano puno problema u osmini finala turnira muških parova na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ove sezone najjači muški teniski par je u borbi za četvrtfinale sa 7:5, 6:7(5), 10:7 slavio protiv Talijana Lorenza Musettija i Lorenza Sonega.

Nikola i Mate su se svojim drugim korakom na turniru približili medalji koja se, s obzirom na sjajni ovogodišnji učinak, od njih i očekuje. U Tokiju igraju kao prvi nositelji, bili su izraziti favoriti protiv talijanskog para, no išlo je znatno teže nego su govorila predviđanja prije ovog meča.

Mektić i Pavić ‘slomili’ su protivnike tek u završnici produženog ‘tie-breaka’ kod 1:1 u setovima. Time su stigli do četvrtfinala u kojem ih čekaju japanski protivnici.

Nikoli i Mati će u borbi za polufinale na putu biti Kei Nishikori i Ben McLachlan. Riječ je o japanskoj kombinaciji u kojoj je jedan tenisač poznat po singlu (Nishikori), a drugi isključivo po nastupima u parovima (McLachlan).



U muškim parovima za Hrvatsku igraju i Marin Čilić i Ivan Dodig. Njih dvojica će svoj meč osmine finala imati sutra protiv Amerikanaca Rajeeva Rama i Francesa Tiafoea.

Prije drugog nastupa u konkurenciji parova, Čilić je danas doživio poraz u drugom kolu singla. Nakon osvojenog prvog seta, Marin je ostao bez uspjeha u nastavku meča protiv Španjolca Pabla Carrena Buste, šestog nositelja i 11. tenisača svijeta, koji je slavio s 5:7, 6:4, 6:4.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI