HRVATSKO FINALE NA GRUŽU! Dominacija naših klubova u Jadranskoj regionalnoj vaterpolo ligi!

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti i dubrovačkoga Jug AO finalisti su završnog turnira Jadranske regionalne lige, koji se održava na bazenu Gruž u Dubrovniku.

U prvim utakmicama polufinala Jug se lako obračunao sa Jadranom iz Splita, a Mladost je zamalo prokockala ogromnu prednost protiv Jadran Carine.

Jug AO je bio bolji od Jadrana iz Splita s uvjerljivih 19:11 (5:2, 4:2, 6:3, 4:4). Dubrovčane su predvodili Hrvoje Benić s pet, te Loren Fatović i Marin Tomasović, koji su zabili po tri gola, dok su kod Splićana Antonio Dužević i Zvonimir Butić postigli po tri pogotka.

Branitelji naslova, vaterpolisti zagrebačke Mladosti ranije su svladali Jadran Carine iz Herceg Novog s 14:12 (1:3, 3:3, 6:4, 4;2). Zagrebačka momčad je do pobjede došla u drugom dijelu nakon što su Crnogorci dobili prvo poluvrijeme sa 6:4.

Apsolutni junak dvoboja bio je Luka Bukić s čak sedam golova, Miloš Ćuk je dodao dva, a Cosmin Radu, Konstantin Harkov, Josip Vrlić i Lovre Miloš po jedan. Kod Jadrana je najbolji bio Vladan Spajić s četiri gola.



Finale koje je na rasporedu u srijedu od 20 sati donosi tako sraz dva ponajbolja Hrvatska kluba, a Jug će tražiti peti naslov dok Mladost ima jedan koji je osvojen lani.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI