HRVATSKOJ NEĆE BITO LAKO, SUSJEDI SU JAKO NABRIJANI! ‘Ovoga nam sigurno neće nedostajati’

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatska  pred sobom ima prvu prepreku u drugom krugu Europskog prvenstva rukometaša, u skupini koja se igra u Budimpešti. Novi protivnik na EP-u bit će Crna Gora, koja je u prvom dijelu natjecanja već zaskočila reprezentacije država iz nekadašnje Jugoslavije, s pobjedama nad Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, a sada se nada iznenađenju i protiv hrvatskih reprezentativaca.

Uoči utakmice, ovaj susret se u susjedstvu najavljuje kao balkanski derbi, a Crnogorci će ga dočekati s nekoliko dobrih vijesti za njihovu momčad u odnosu na prvi krug.

U konkurenciju za nastup vraćaju se Stevan VujovićStefan Čavor i Miloš Božović, važni vanjski igrači koji zbog koronavirusa nisu bili u akciji u prvom dijelu Eura. U tom dijelu natjecanja, Crnogorci su gledali u leđa jedino Dancima, koji su ih uvjerljivo svladali (30:21) u prvom kolu, no nakon toga podignuli su se i slavili protiv Makedonaca (28:24) i Slovenaca (33:32).

Izbornik dolazećih hrvatskih protivnika Zoran Roganović svjestan je hrvatske kvalitete, kazao je da je riječ o reprezentaciji koja je već godinama u vrhu, a pored toga, tu je i posebni naboj igranja za nacionalnu momčad, što ima i Crna Gora. Opisao je gdje vidi šanse svoje momčadi za pobjedu, spominjući probleme s koronavirusom koji jako pogađaju Hrvatsku, ali poseban naglasak bio je na pristupu koji će Crnogorci imati, pišu crnogorske Vijesti.

‘Imamo taktičke zamisli koje će dati rezultat. Momci su iznijeli sve što smo zamislili, s ovom momčadi možemo igrati sve. Polivalentni smo, možemo odgovoriti svakom zadatku i pravi je užitak raditi s momčadi s takvom kvalitetom i potencijalom’, kaže crnogorski izbornik, dodajući da vjeruje kako će njegovi igrači ispoštovati sve dogovoreno protiv Hrvatske.Izbornik crnogorske reprezentacije najavljujući drugi krug kazao je da je njegova momčad spremna za borbu s najboljima u Europi. S takvim pristupom stigli su u Budimpeštu, nakon što su u prvom dijelu natjecanja igrali u skupini u Debrecenu, a sada vjeruju da će i u nastavku Eura pokazati kako mogu biti konkurentni svima.

Svoje ambicije protiv Hrvatske pokušat će potvrditi sutra s početkom u 15:30 sati, na početku drugog kruga u koji obje reprezentacije ulaze bez prenesenih bodova iz prvog dijela natjecanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI