HVALA BOGU ŠTO NISAM BIO NA TERENU: ‘Arkan nam je pokazao dva pištolja za pojasom’

Screenshot

Nekadašnji nogometaš Dinama, Albanac s Kosova, Kujtim Shala, otkrio je nove detalje s prekinute utakmice Dinama i Zvezde na Maksimiru 13. svibnja 1990. godine, prije točno 30 godina na današnji dan.

“Ta utakmica je bila početak kraja Jugoslavije. Povijesna je jer su Delije uz pomoć milicije sudjelovale u gaženju hrvatskog ponosa. Iskreno, osjetio sam i prije dolaska na stadion da se utakmica neće odigrati jer su nemiri počeli vrlo rano i osjećala se napetost”, rekao je Shala koji zbog suspenzije nije bio u sastavu Dinama za utakmicu sa Zvezdom.

“Hvala Bogu što tada nisam bio na terenu. Ponekad se pitam kako bi ja reagirao da me milicajac udario pendrekom kao što se iživljavao na Zvonimiru Bobanu. Vidoo sam kako je Zvone, dok je spašavao rođaka od brutalne milicije, dobio pendrekom po glavi i leđima, a naravno video sam i njegov nasrtaj na tog milicajca. Kasnije sam čuo kako je milicajac zamalo pucao u Bobana zbog toga i kad se toga sjetim, prođu me žmarci.”

Albanac tvrdi da je već u tunelu pred start utakmice imao veoma neugodan susret s delegacijom Crvene zvezde.

“Trebao sam gostovati kod pokojnog radio voditelja Tomića i sjećam se da sam u tunelu sreo Zvezdinu delegaciju u kojoj je bio i Željko Ražnatović Arkan. Vjerujte, nije mi bilo ugodno kada nam je Arkan pokazao kako ispod sakoa za opasačem drži dva pištolja. Tu scenu nikada neću zaboraviti.”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI