Igra bez glave i repa, ‘megapojačanje’ ni blizu nije spremno, utakmica s Istrom veliki test(?!) – Radi li Carrillo dobar posao s Hajdukom?

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jasno je odakle skepsa jer ovo nije prvo "pojačanje" Hajduka koje je trebalo višemjesečnu prilagodbu i na koncu je netragom nestalo iz kluba na mala vrata.

Pred Hajdukom je novi veliki ispit, protiv Istre. Neš’ ti ispita rekli bi neki, ali za Hajduk je očito sada svaka utakmica HNL-a ispit. Izdanje protiv Splita pokazalo je kako napretka u igri Hajduka zapravo i nema, štoviše, djelovali su gore nego pod palicom Pušnika. Nemoć u ofenzivnom dijelu, konfuzija u defenzivi, neorganizirano izvlačenje kontranapada, tako bi izgledao kratki opis derbija Sv. Duje iz prošlog kola.

Za ovo potonje, neorganiziranu igru, postoji kratko i jasno objašnjenje – Hajduk nema ‘playmakera’. Dobro, nemaju ga ni brojne druge momčadi pa ipak se učinkovitost manifestira sinergijom krila i napadača, brzim i organiziranim kontranapadima, kompaktnoj i efikasnoj timskoj obrani koja je kadra transformacijom iznjeti suvisao napad. Hajduk za sada nema ništa od navedenog.

Uoči tog novog velikog testa protiv Istre, koji je na rasporedu u petak u 18 sati, trener Hajduka Carrillo objasnio je svoje viđenje utakmice sa Splitom. “Protiv Splita izgubili smo dva boda, ali opet smo se pomaknuli na tablici. Protiv Istre moramo pobijediti i tu nema izlika. Istra ima dobru obranu i dobre ofenzivne kretnje, ali ne znamo dolaze li dovoljno hrabri napasti ili će se braniti. Istra i Split slične su momčadi i morat ćemo paziti na tranzicije i prekide”, tvrdi Carrillo.

U principu Carrillo je upravo izjavio kako je Istra kadra opasno zaprijetiti Hajduku iz svih segmenata igre. Prekidi, obrana, napad, tranzicija… Pitamo se, je li prema njemu onda Hajduk toliko neuigran i loš ili je Istra baš tako dobra?

Nadalje, Carrillo je probao objasniti kako je došlo do pogreške Ćosića koja je donijela Splitu gol. “Ma nije samo on pogriješio, dogodile su se tri greške. Prva je bila u komunikaciji, druga jer nismo zaustavili igrača i treća jer nismo zatvorili prostor u zadnjem dijelu”, objasnio je trener uz napomenu da igrači to shvaćaju i da više neće komentirati utakmicu sa Splitom.



U momčad se vraćaju Jefferson i Toma Bašić koji su pauzirali zbog kartona, a još se ne može računati na Kožulja. No, glavno je pitanje hoće li i kada će točno zaigrati novo veliko pojačanje u obrani Hajduka, Bugar, Georgi Terziev.

“U Ludogorecu je igrao obranu na čovjeka, a ovdje preferiramo zonu. Treba mu vremena da se prilagodi”, u prijevodu, ne zna se točno kada će Terziev pojačati obranu Hajduka, kojoj je hitno potrebno pojačanje. Opet, pitamo se, kakvo je to pojačanje, odnosno, posudba, jer je Terziev posuđen od Ludogoreca do kraja sezone, ako to pojačanje nije kadro istog trena unijeti dašak svježine u igru?

Jasno je odakle skepsa jer ovo nije prvo “pojačanje” Hajduka koje je trebalo višemjesečnu prilagodbu i na koncu je netragom nestalo iz kluba na mala vrata. No, vjerovat ćemo Carrillu da će Terziev biti spreman za neko vrijeme, a vidjet ćemo hoće li se uopće, kada i kako, Bugar uklopiti u momčad i hoće li uspjeti projecirati trenerove zamisli na teren jer očito je kako komunikacija i sinergija Carrilla i momčadi trenutno nisu na visokoj razini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI