IGRAČIMA NISU NAŠLI SMJEŠTAJ, A SAD IMAJU NOVI PROBLEM: Ne žele im financirati klub dok ne objave sve ugovore

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U Gradu Zadru vrije, sve zbog situacije u Košarkaškom klubu Zadar. Jasno, klub ima financijskih problema, a Grad Zadar je većinski vlasnik.

Klasična naša sportska priča… Kojoj se ne vidi kraja.

Najveće iznenađenje lokalnih zadarskih izbora, svojevrsni performer Enio Meštrović alias Ričard čijih sedam vijećnika čini oporbenu većinu u zadarskom gradskom vijeću nedavno je reagirao je objavom pod naslovom “Neka igre počnu” i zapravo potvrdio da simbol grada košarke, KK Zadar neće dobiti sredstva iz proračuna ako se ne objave svi ugovori iz kluba.

Iz kluba su to odbili, navodeći da je riječ o tajnim poslovnim ugovorima. Predsjednik gradskog vijeća Marko Vučetić je pak pozvao DORH i USKOK u KK Zadar.

U srijedu se dogodila još jedna neugodna situacija u klubu koji je započinjao pripreme. Naime, nisu za sve igrače koji su trebali biti na pripremama i probama pronađeni odgovarajući smještaji.



Nakon prozivke i prvog treninga, koji je odrađen u dvorani na Višnjiku, svi igrači koji nemaju smještaj u Zadru vratili su se svojim kućama. Upravo nevjerojatno. Kao i objašnjenje iz kluba.

Točnije, smještaj nije nađen i za neke igrače iz Beograda, prvi dan priprema prošao je bez Martina Junakovića, Uroša Lukovića, Aleksandra Bursaća, Domagoja Vukovića, Darija Drežnjaka i Antonija Jordana.

“S obzirom na veliki broj turista u Zadru došlo je do problema oko smještaja kojega smo predvidjeli za igrače. Odlučili smo da ćemo ovaj tjedan raditi individualno po planu kondicijskog trenera Marija Mandira. Pitanje smještaja bit će riješeno u što kraćem vremenu”, kazao je Josip Begonja, glasnogovornik kluba.

Najbenigniji problem, i to prvog dana priprema za ovaj slavan klub postao je nerješiv. Smještaj za igrače! Možemo shvatiti da je turistička sezona u punom jeku, kao što vidimo kako sve rade iznajmljivači apartmana, otkazujući domaćim turistima rezervacije, jer su došli do bogatijih klijenta, to je naš društveni problem kojeg ćemo prije ili kasnije morati sami riješiti.

Ali, veliki košarkaški klub koji ima toliku podršku navijača, financijsko milovanje svog Grada – ne smije zbog takvih bizarnih grešaka dolaziti na naslovnice medija. S rečenicama kako su “najmodavci ucjenjivali klub”.

Riječ je tek o pukom tržištu. Smještaj se mogao (morao) riješiti na vrijeme, a ne u zadnji trenutak.

Čujemo da se neugodan problem drugi dan djelimice riješio. I da su pripreme nastavljene. Ipak, to ne umanjuje odgovornost uprave kluba.

A o oružju kojeg je zbog ovakve sramote dobio Enio Meštrović Ričard da ne govorimo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI