IKONA ROME OČITALA BUKVICU ‘MODERNIM’ NOGOMETAŠIMA: ‘Kada ih vidim uzeo bi bejzbolsku palicu i porazbijao im zube’

Njemu je u krvi destrukcija igre kao i protivničkih koljena, gležnjeva, cjevanica, ali što će, čovjek je karakterno takav. Stara talijanska obrambena škola nogometa, reklo bi se.

Čak i ako ne volite Romu, morate voljeti, ako ne voljeti, onda barem cijeniti, legendarnog talijanskog ‘kostolomca’ Danielea De Rossija. Već prema njegovu robusnom, zastrašujućem izgledu i rabijatnom ponašanju vidljivo je kako nije pobornik modernog nogometa, prepunog prenemaganja napuhanih zvijezda, simuliranja, snobizma i tko zna čega sve ne. Njemu je u krvi destrukcija igre kao i protivničkih koljena, gležnjeva, cjevanica, ali što će, čovjek je karakterno takav. Stara talijanska obrambena škola nogometa, reklo bi se.

Tako je Daniele De Rossi odlučio malo prokomentirati današnji nogomet i svoje suigrače koji imaju slinu potrebu baš sve dijeliti sa svojom vojskom obožavatelja. “Kada sam ja počinjao sve je bilo drugačije, ali to je bilo prije 20 godina. Danas kada 20-godišnjak uđe u prvu momčad ima više sljedbenika na društvenim mrežama od Messija”, kazao je 33-godišnji defenzivni veznjak Rome.

No, tu se nije zaustavio, ovo je bila samo blaga kritika. “Kada vidim te igrače kako na Instagramu imaju uživo javljanja iz svlačionice uzeo bih bejzbolsku palicu i porazbijao im zube. No, oni sada imaju 18 godina i za 20 godina i oni će se žaliti na tadašnju mladu generaciju”, komentira De Rossi.

Legendarni Talijan također smatra kako su nogometaši preplaćeni i jedan je od rijetkih koji javno govori o tome. “Jesu li nogometaši preplaćeni? Da, jesu, ali ovisi kako se gleda na to. Ako si rođen u SAD-u i igraš bejzbol zarađivao bi još više. Plaćeni smo previše ako se uzme obzir važnost onog što radimo, ali nije lako doći do toga”, veli obožavani nogometaš Rome.

Trenutno je samo jedan nogometaš s jačim statusom od De Rossija, a to je Francesco Totti. De Rossi je govorio i o odnosu s njim.



“Ma svaki dan sam s njim i smatram ga običnim, premda je on sve, ali nije običan. Kada sam ga morao braniti od protivnika, branio sam ga, kada sam se morao svađati s njim i to sam radio. Prigovorio sam mu kada nešto nije valjalo, pokazivao sam mu ljubav, ali sam mu govorio i da je idiot. To je luksuz koji nitko u Romi nema jer to je ovdje kao da si uvrijedio kralja”, tvrdi De Rossi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI