IMAMO PRVOG OZBILJNOG KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA HNS-a?! Šuker odlazi, stiže beskompromisni pravnik koji nije Mamićev čovjek

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Riječ je o relativno novom licu, ali čovjeku koji je dobro uzdrmao hrvatski nogomet iznutra otkako je sjeo na poziciju Disciplinskog suca Prve i Druge HNL.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, uskoro će vjerojatno postati bivši, odnosno, “povući” će se na poziciju člana Izvršnog odbora UEFA-e, poziciju koju si je silno priželjkivao. Premda nema službenih potvrda, ali nema ni demantija, već se spominju neka imena za njegova nasljednika. No, pozicija čelnog čovjeka Saveza izuzetno je nepovoljna, tko god da sjedne na čelo stola morat će dobro balansirati. Morat će nekako zadovoljiti postojeći kadar u hrvatskom nogometu, a s druge strane morat će nekako zadovoljiti i opoziciju, odnosno, one koji žele “pročistiti” HNS iz temelja.

Do sada su se spominjala imena Branka Mikše i Duška Grabovca. Mikša je i danas aktivan u Savezu, ta nedavno je predvodio hrvatsku reprezentaciju u Kini gdje su Čačićevi odabranici doživjeli debakl. Premda je prije nekoliko dana izjavio kako on nije kandidat za Šukerova nasljednika, vjerojatno postoji velika šansa da promijeni mišljenje. Ipak ima iskustva na toj poziciji koju je obnašao 1997.-1998. godine i dugo je u poslu pa razumije “igru”.

Nadalje, spominjao se i Duško Grabovac, nekadašnji tajnik HNS-a i čovjek koji je obnašao razne dužnosti u tijelima UEFA-e, a trenutno je regionalni direktor Allianz osiguranja. No, on je također opovrgnuo tvrdnje, ali nije rekao da mu ne godi da spominju u tom kontekstu.

E sada, dolazimo do trećeg imena i za sada veoma izglednog i realnog kandidata za čelnu poziciju pri HNS-u. Naime, riječ je o relativno novom licu, ali čovjeku koji je dobro uzdrmao hrvatski nogomet iznutra otkako je sjeo na poziciju Disciplinskog suca Prve i Druge HNL. Riječ je, dakako, o Saši Pavličiću. Za Pavičića se ne čuje puno i nije baš poznat javnosti, osim onim koji temeljito prate rad u HNS-u. No, do sada se Pavličić, po struci odvjetnik, pokazao beskompromisnim i odlučnim disciplinskim sucem koji se ne libi dijeliti kazne i donositi teške odluke.

Na primjer, bez problema je kaznio Alojzija Šuprahu s 27 tisuća kuna zbog napada na bivšeg predsjednika Hajduka, Marina Brbića, a uredno kažnjava sve klubove HNL-a koji prekrše i najmanje propise. O njegovim kaznama nije se previše pričalo, za razliku od kazni koje je dijelio njegov prethodnik Krešimir Vlajčević. Pavličić svoj posao radi pravilno i čvrsto stoji iza svojih odluka.



Ipak, podigla se mala hajka zbog njegove kazne Andrijaševiću i pražnjenja sjeverne tribine Poljuda, pa su ga navijači na društvenim mrežama povezivali s Mamićem i tvrdili da ide niz dlaku Dinamu. No, Pavličić je jedan od rijetkih koji nisu povezani s Mamićem, isto tako Pavličić je izdao niz upozorenja Hajduku što se tiče pražnjenja tribine, čak im je nekoliko puta progledao kroz prste. Pavičić ne krije da je navijač Dinama, ali svoje osjećaje prema zagrebačkom klubu nikada nije miješao s poslom i uvijek je propisno sankcionirao kršenje pravila, štoviše, u njegovom mandatu Dinamo je najkažnjavaniji klub.

Uzevši to u obzir, Pavličić bi vjerojatno imao potporu i Dinama i Hajduka i Rijeke, a vjerojatno i ostatka lige jer na njegov dosadašnji posao u HNS-u zamjerki gotovo da i nema.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI