IMAMO SREBRO U TOKIJU! Kakva borba i drama do samog kraja, nova medalja za sjajnog Hrvata!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Splićanin Tonči Stipanović osvojio je srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hrvatski jedriličar uspješno je odvozio zadnji plov klase laser i u velikoj borbi s Norvežaninom Tomasgaardom.

Olimpijsko zlato još je ranije osigurao Australac Matt Wearn, Tonči je opet srebrni kao u Rio de Janeiru, a bronca pripada Tomasgaardu, dok je Kontides završio na najgorem, 4. mjestu.

Poredak: 1. Matt Wearn (Australija) 53, 2. Tonči Stipanović (Hrvatska) 82, 3. Hermann Tomasgaard (Norveška) 85, 4. Kontides (Cipar) 88, 5. Bühl (Njemačka) 91, 6. Bernaz (Francuska) 92, 7. Ha (Južna Koreja) 98, 8. Scheidt (Brazil) 104, 9. Tapper (Finska) 109, 10. Meech (Novi Zeland) 109.


Druga je to medalja za Splićanina nakon što je u Riju 2016. godine bio srebreni. Ukupno je to sedma medalja za Hrvatsku u Tokiju.

Za hrvatsko jedrenje ovo je treće medalja u olimpijskoj povijesti. Prva je Stipanovićeva iz Rija, a drugu, i to zlatnu, su na Istim igrama osvojili Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470.Facebook Comments

Loading...
DIJELI