IVANIŠEVIĆ TO NE ZABORAVLJA: ‘Stavila mi je taj vrag, postalo mi je slabo i morali su me iznijeti!’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Goran Ivanišević je tijekom karijere imao puno velikih pobjeda i mečevima u kojima je uživao, ali bilo je i puno čudnih stvari kakve su mogli izvesti samo rijetki tenisači.

Ivanišević se na svojem igračkom putu znao držati nekih stvari koje nikako ne smiješ zaobići iz praznovjerja, poput gledanja Teletubbiesa dok je 2001. išao prema naslovu na travi Wimbledona. Bilo je i čudnih ozljeda, a bilo je i štete koju je nanio sam sebi jer je odlučio da nešto baš mora izvesti.

Jednog takvog slučaja Goran se sjetio dok je tijekom boravka u Umagu u virtualnom druženju s novinarima govorio o svojoj karijeri.

Ivanišević je 1998. godine na jakom ATP turniru na zemlji Hamburga igrao protiv Španjolca Felixa Mantille, ali kao da ga nije bilo na terenu prije nego je kod zaostatka od 6:0, 2:0 za protivnika predao meč.

Predaja se dogodila jer je ‘priprema’ bila takva da je u igračkoj loži dao frizerki da bi ‘izblajha’ bradu. Taj pokušaj izbjeljivanja nije prošao dobro jer mu je bilo slabo dok je igrao.
‘Stavila mi je taj vrag na bradu, držao sam to 40 minuta i udisao pa mi je kasnije na meču pao tlak, bilo mi je slabo i morali su me iznijeti s terena’, prisjetio se Ivanišević epizode u kojoj ga je ‘taj vrag’, krema koja mu je bila na bradi, skoro onesvijestio.



Zašto je veliki hrvatski tenisač to napravio? Kako je objasnio, bilo mu je dosadno.

Ivanišević je tada radio s Vedranom Martićem, današnjim izbornikom hrvatske reprezentacije u Davis Cupu i trenerom Marina Čilića, a kako se Goran prisjetio, Martić ga je nakon toga htio ubiti.

Bi li Ivanišević bio bolji ili lošiji igrač da nije izvodio takve ludorije – to nije mogao reći, ali dodao je da je to jednostavno bio on.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI