IZ TENISKOG SVIJETA TUŽNA VIJEST: Preminuo hrvatski trener koji je odgojio Ćorića, Marčinko i Konjuh…Popularni osmijeh se ugasio

Damir Krajac / CROPIX

“Tužna vijest za tenisku obitelj: nakon teške bolesti umro je Kristijan Schneider. Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti”, objavio je sinoć Hrvatski teniski savez na svom službenom Facebook profilu pa dodao:

“Bio je trener mnogim teniskim zvijezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je sudjelovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović… Nažalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 41. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Obitelji ovim putem izražavamo najdublju sućut.”, objavio je Hrvatski teniski savez.

Upravo je  s najboljom juniorskom svijeta Marčinko nedavno bio u Australiji gdje je mlada Zagrepčanka osvojila juniorski Australian Open. Još je radio i sa Bernardom Perom i Olgom Danilović. Prije dvije godine dok je još uspješno surađivao sa našim Bornom Ćorićem  dijagnosticiran mu je rak debelog crijeva.

Iza sebe ostavlja suprugu i četvero djece. Borio se s rakom želuca, koji mu je otkriven tijekom Australian Opena prošle godine.Osjetio je jake bolove u trbuhu pa završio u melburnškoj bolnici, a u Hrvatskoj je hitno dvaput operiran.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI