JANDROKOVIĆ POSLAO BRZOJAV SUĆUTI OBITELJI SKANSI: ‘Nebrojeni su naslovi i titule koje je osvajao, ostat će u trajnom sjećanju’

N1

U povodu smrti hrvatskog košarkaša i trenera Petra Skansija, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je obitelji Skansi brzojav sućuti.

U brzojavu piše:

“Poštovana obitelji,

s tugom i žaljenjem primio sam vijest o smrti proslavljenog hrvatskog košarkaša i trenera, gospodina Petra Skansija. Uime Hrvatskoga sabora te moje osobno, molim Vas primite izraze iskrene sućuti.

Iza gospodina Skansija ostaje jedna od najuspješnijih košarkaških karijera u Hrvatskoj, prvo kao igrača, a potom i trenera. Nebrojeni su naslovi i titule koje je osvajao, ali svima nama ostat će u trajnom sjećanju ponajviše po tome što je hrvatsku reprezentaciju kao trener odveo do finala i srebrne medalje u Barceloni 1992. godine na prvom povijesnom nastupu Hrvatske na ljetnim Olimpijskim igrama. Svom Splitu donio je i naslove prvaka u bivšoj državi, kao i prvaka Hrvatske 2003. godine u ulozi trenera.Odlikovan je Ordenom Danice Hrvatske, Hrvatski olimpijski odbor dodijelio mu je nagradu ‘Matija Ljubek’ za životno djelo, a dobitnik je, između ostalih, i Državne nagrade za sport ‘Franjo Bučar’ za životno djelo 2020. godine. Gospodin Skansi bio je vrhunski profesionalac i košarkaški autoritet na i izvan terena, a nakon košarkaške mirovine svoje bogato znanje i iskustvo nesebično je primijenio kao pomoćnik ministra za sport.

Poštovana obitelji, u ovim teškim trenucima, još jednom upućujem izraze sućuti i suosjećanja”, napisao je Jandroković u brzojavu sućuti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI