JE LI TO DARIJO SRNA SLUČAJNO OTKRIO TAKTIKU ŠAHTARA? Bjelica čuvaj se klopke

Facebook: Darijo Srna

Šahtar je moćna napadačka momčad, znaju to svi, ali Dinamo je pokazao da je i sam napadački moćan.

Tko tu na koga?

Neobično je bio otvoren Darijo Srna u službenom posjetu Zagrebu: “Individualno smo bolja ekipa od Dinama, ali ako želimo pobijediti moramo biti puno bolji. Ja poznajem Maksimir, znam kako je igrati pred punim MaksimiromTo je publika koja želi da se igra napadački“, rekao je Srna pa nastavio:

“Dinamo i Bjelica su me jako iznenadili. Pokazali su protiv nas da utakmica protiv Atalante nije bila slučajna pobjeda. Bjelica je super posložio momčad. Jako su kvalitetni i u Ligi prvaka nisu sasvim slučajno.”

Ovaj drugi dio zapravo nije važan jer je bivši kapetan Vatrenih u prvom dijelu otkrio sve?



Kako igrati protiv momčadi za koju znaš da je dobrim dijelom uvjetovana i očekivanjima publike? – Sigurno nećeš krenuti u prvoj brzini naprijed, nego ćeš prepustiti određenu inicijativu domaćoj momčadi, a kao također izrazito napadačka momčad, kreirati priliku iz kontra napada.

Škakljivo bi u toj situaciji bilo što Dinamu remi odgovara više nego Šahtaru, pa bi gosti trebali jurnuti naprijed, što ne znači da neće, ukoliko Dinamo ne ostane čvrst do kraja.

Srna je bio eksplicitan – u Šahtaru znaju kako će Dinamo početi utakmicu. To im daje manevarski prostor na početku utakmice, ali sada u Dinamu znaju da će ih Ukrajinci sačekati i iz kontre pokušati uhvatiti modre na krivoj nozi. Moguće je da će Bjelica krenuti sa sličnom idejom kao u Ukrajini – iz zgusnute sredine sudjelovati u obrani i transformaciji u napad, zapravo igrati igru konstantne obrane i napada. Hoće li to igrači moći podnijeti? Vidjeti ćemo u većeras u 21 sat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI