Jedan je Dinamo, kijevski, s Domagojom Vidom osigurao europsko proljeće

screenshot

Dynamo je u Bernu slavio 1-0 golom Vitalija Bujalskija u 70. minuti na asistenciju Derlisa Gonzaleza. Domagoj Vida i Josip Pivarić su odradili cijeli susret za Dynamo koji nakon četiri kola ima 10 bodova

Nogometaši kijevskog Dinama osigurali su plasman u ‘europsko proljeće’ nakon što su u susretu 4. kola B skupine Europske lige na gostovanju pobijedili Young Boyse 1-0. Lyon je pobijedio Everton 3-0, dok je Šerif u Moskvi pobijedio Lokomotiv 2-1, a pobjednički pogodak je postigao hrvatski nogometaš Josip Brezovec.

Dinamo je u Bernu slavio 1-0 golom Vitalija Bujalskija u 70. minuti na asistenciju Derlisa Gonzaleza. Domagoj Vida i Josip Pivarić su odradili cijeli susret za Dynamo koji nakon četiri kola ima 10 bodova.

U drugom susretu Partizan je pobijedio Skenderbeg 2-0 i probio se na drugu poziciju. Golove su postigli Zoran Tošić iz slobodnog udarca u 39. minuti, te Tawamba u 66. minuti. Za goste je cijeli susret odigrao Marko Radaš.

Utakmicu u Beogradu pratile su iznimne mjere sigurnosti. Angažirano je više od 700 pripadnika policije i redara, a postavljeno je čak 96 sigurnosnih kamera postavljenih specijalno zbog gostovanja albanske ekipe. Prije tri godine albanski navijači su uz pomoć drona iznad stadiona u Humskoj 1 na utakmici Srbija – Albanija razvili zastavu velike Albanije. Srbija je tada kažnjena zbog utrčavanja navijača na teren i napada na gostujuće nogometaše. Dio medija je objavio kako su navijači Skenderbega pripremali sličnu akciju, međutim policija je demantirala vijest da oduzela dron.

Korak do plasmana u drugi krug natjecanja su i Lyon i Atalanta u skupini E.



Lyon je na svom travnjaku pobijedio Everton 3-0 golovima Traorea (68), Aouara (76) i Depaya (86). Nikola Vlašić je za goste igrao od 71. minute.

U drugom susretu Apollon Limassol i Atalanta su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 35. minuti golom Josip Iličič iz kaznenog udarca, a izjednačio je Emilioa Zelaya u posljednjim trenucima susreta. Antonio Jakoliš je igrao za Apollon od 58. minute, dok je Anton Maglica ušao u igru u 76. minuti.

Na ljestvici vode Atalanta i Lyon sa po osam bodova, Apollon Limassol ima tri boda, dok je Everton na začelju s jednim bodom.

U skupini C Istanbul Basaksehir i Hoffenheim su odigrali 1-1, a identičnim rezultatom je završila i utakmica između Ludogoreca i Brage.

Hoffenheim je poveo golom Floriana Grillitscha u 47. minuti iz akcije u kojoj je sudjelovao i Andrej Kramarić. Hrvatski reprezentativac je lijepo na krilo uposlio Sandra Wagnera koji je odmah produžio do Grillitscha kojem nije bilo teško zabiti za 1-0. Izjednačio je Edin Višća u trećoj minuti sudačke nadoknade. Kramarić je za goste igrao cijeli susret.

Na ljestvici vodi Ludogorec s osam bodova, Braga ima sedam, Hoffenheim četiri, a Istanbul Basaksehir dva boda.

Za iznenađenja večeri pobrinuo se Šerif koji je u susretu F skupine u Moskvi pobijedio Lokomotiv 2-1, a junak utakmice bio je hrvatski nogometaš Josip Brezovec.

Domaćin je poveo u 26. minuti golom Jeffersona Farfana, a izjednačio je Ziguy Badibanga u 41. minuti na Brezovćevu asistenciju. Odličnu predstavu Brezovec je okrunio pogotkom u 58. minuti. Bivši igrač Dinama, Rijeke, Varteksa i Slaven Belupa je igrao do 67. minute. Za Šerif je branio Zvonimir Mikulić, a cijeli susret je odradio i Ante Kulišić. Vedran Ćorluka je i dalje izvan stroja zbog ozljede i nije nastupio za ruski sastav.

U drugom susretu iz ove skupine FC Kopenhagen je pobijedio češki Zlin 3-0.

Na ljestvici vode Šerif i Kopenhagen sa po šest bodova, Lokomotiv ima pet bodova, a Zlin dva boda.

U skupini A Villarreal i Astana su ostvarili gostujuće pobjede. “Žuta podmornica” je u Pragu pobijedila Slaviju 2-0, dok je Astana u Izraelu porazila Maccabi Tel-Aviv 1-0. Za Astanu je do 75. minute igrao Marin Tomasov.

Na ljestvici vodi Villarreal s osam bodova, Astana ima sedam, Slavija pet, a Maccabi Tel-Aviv jedan bod.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI