JESTE LI PRIMIJETILI NEŠTO BIZARNO KOD HAJDUKA? Odlazak posljednjeg predsjednika prokazao je apsurd!

hnk hajduk

Ne zna više čovjek, navijač, simpatizer kluba što bi mislio. Svake godine promijeni se dvadesetak igrača, najmanje dva-tri trenera, a sada su i predsjednici počeli dolaziti i odlaziti svakih nekoliko mjeseci. Ipak je to daleko od ozbiljnog kluba na što se trudi vratiti Hajduk s modelom upravljanja kojeg je osmislila i u praksu provela udruga Naš Hajduk.

Klub koji ima slavnu prošlost, toplu podršku navijača već godinama tavori u sportskoj ispodprosječnosti, naravno da to nikoga ne zadovoljava. Poneki iskorak u financijskoj konsolidaciji kluba premalo je da bi zadovoljilo apetite brojnih navijača kojih se na zadnjoj utakmici u Splitu protiv Lokomotive okupilo gotovo dvadesetak tisuća. Pa, toliko nema publike u svim utakmicama nekoliko kola Prve HNL.

K tome, Hajduk je fino započeo nastavak sezone, s dvije pobjede i gostujućim remisom protiv Rijeke i oni optimistični mogu biti sretni. Predsjednik Jasmin Huljaj popot groma iz vedra neba napustio je klub, veli on kako je to „zbog osobnih problema„, no jedno je u cijeloj priči isuviše razvidno.

Svaki predsjednik Hajduka razvučen je i razapet poput nategnute strune, pritiske s dvije strane teško je izdržati, ako se k tome ne snađe u iznalaženju potrebnih financija kraj mu se zna, nazire, pogađa. Upravo se to dogodilo s Huljajom koji se prvi puta našao u okrutnom sportskom i navijačkom ozračju, odmah se s početka dalo vidjeti da se ne snalazi. Ali, dobro, ovakav odlazak ipak ostavlja mučan dojam, uostalom što njegov prethodnik Kos nije isto tako naprasno otišao? Kao i mnogi prije njega,zašto se lagati…

Dakle, ni ovaj odlazak nije slučajan, nije je isključivo zbog osobnih problema, nešto se kud i kamo gore valja iza brda.



Podijeljena navijačka vojska, sukobljena oko načina upravljanja kluba srušila bi i Donalda Trumpa, gdje neće Huljaja koji, tako su mu se neki navijači ismijavali „ne zna što je u nogometu zaleđe, te zašto se plaća odšteta za igrača„.

Ovakav Hajduk, s predsjednicima koje mijenja kao na manufakturnoj traci nema šanse za uspjeh. Kontinuitet u vođenju kluba je silno bitan, promjene igrača, trenera, članova nadzornih odbora i predsjednika toliko su učestali da se u tome više ne snalazi nitko, ni javnost ni navijači, ni oni koji bi sponzorski trebali pokriti klub, zbog ljubavi ili interesa tako je svejedno. Pa, ne može na sastanke svaki puta dolaziti druga osoba.

Zato je naprasni, vjerojatno iznuđeni odlazak predsjednika Jasmina Huljaja svjedočenje kako u Hajduku nije ništa idealno kako bi htjeli predstaviti oni koji ga vode, nadziru ili što već rade.

Sad ćemo gledati isti ispraznu priču, Nadzorni odbor će tražiti predsjednika, na natječaj će se javiti opet mnogi hohštapleri koji nemaju veze s nogometom i Hajdukom, a Hajduku treba predsjednik od kojeg će i uposlenicima i igračima i djelatnicima HNS-a, pa i navijačima klecnuti koljena kada ga vide, treba klubu autoritativan, moćan čovjek koji zna napraviti i novce i reda.

Samo tko je to, postoji li takav tip u Hrvatskoj, Dalmaciji, postoji li Hajdukovac od formata koji bi posložio klub. Postoji sigurno, ali nismo sigurni je li ga članovi Nadzornog odbora poznaju?

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI