JESTE LI ZNALI DA JE MARADONA SAHRANJEN BEZ SRCA? Evo koji su razlozi

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nogometna ikona Diego Maradona preminuo je prošle godine. Nakon tužne vijesti koja je obišla svijet potkraj prošlog studenog, još uvijek se otkrivaju informacije povezane s odlaskom argentinske i svjetske nogometne legende, objavio je portal Dnevno.

U svojoj knjizi u kojom se bavi zdravljem velikog Diega, nove detalje otkrio je Nelson Castro, argentinski liječnik i novinar. Autor knjige se u dolasku do svojih otkrića oslonio na dokumente koji su ranije bili tajni i na razgovore sa svjedocima, a poslije istraživanja objavio je nekoliko manje poznatih stvari.

Između ostalog, tu je bio fokus na informaciji da je Maradona sahranjen bez srca, uz objašnjenje zbog čega je došlo do toga.


Argentinski liječnik i novinar je u svojoj knjizi otkrio da je bio otkriven plan navijača Gimnasije La Plate, koji su naumili ukrasti Maradonino srce. Takav plan osujetili su liječnici koji su izvadili srce nogometne legende prije sahrane, a taj potez kasnije im se pokazao bitnim za otkrivanje informacije o zdravlju velikog Diega.

Proučavanje srca otkrilo je da je u Maradoninom slučaju ono bilo veće i teže od uobičajenog, s 200 grama više nego je u pravilu slučaj.Prema riječima Nelsona Castra, Maradonino srce nije bilo takvo samo zato jer je sportaš, već i zbog srčanog poremećaja s kojim se nosio.

Otkrivajući druge detalje o zdravlju velikog Diega, argentinski liječnik i novinar istaknuo je da je na loše zdravlje legende utjecalo i što nitko nije pazio na Maradoninu prehranu i ovisnosti s kojima se borio tijekom života.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI