JORDAN KUKOČA UVEO U KUĆU SLAVNIH! ‘Michaele i Scottie hvala što ste me razbili’! Posebno emotivno govorio o svome ocu

Hrvatski Pink Panther Toni Kukoč konačno je dočekao svoj trenutak. Iz osmog pokušaja ušao je u Kuću slavnih nakon što su ga Chicago Bullsi nominirali 2014. godine, iako je tu trebao biti puno ranije. U košarkašku besmrtnost uveo ga je njegov suigrač iz slavne generacije Bullsa Micheal Jordan.

Tako je postao peti Hrvat u u društvu košarkaških besmrtnika. Prije njega ta je čast ukazana Krešimiru Ćosiću 1996., Draženu Petroviću 2002., Mirku Novoselu 2007. i Dini Rađi 2018. godine.

Na ceremoniji u Springfieldu bili su i Toniju najdraži i najvažniji ljudi njegovog života i karijere – supruga Renata, sin Marin, kćer StelaDino RađaStojko VrankovićIvica Dukan, njegov sin Duje i prijatelj Ante Perić.

“Moj otac bio je najvažnija osoba na mom putu da postanem košarkaš. U mome rodnom gradu Splitu nogomet je bio najvažniji sport. Split je jedan od najsportskijih gradova na svijetu. S osam godina počeo sam igrati stolni tenis i nogomet, a s 15 košarku. Hvala svima koji su mi pomagali na tom putu” – kazao je Kukoč u uvodu svoga govora te potom dodao:

“Htio bih zahvaliti gospodinu koji sjedi ovdje. Hvala Michaelu Jordanu i Scottieu Pippenu što su me razbili na Olimpijskim igrama 1992. i natjerali me da radim još više kako bih bio važan član Bullsa”, kazao je Toni u svom govoru.



Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u NBA ligi je proveo 13 godina, a one najbolje u za mnoge najboljoj NBA momčadi svih vremena, igrajući uz bok Jordana, Scottieja Pippena, Dennisa Rodmana. U slavnom je timu Kukoč, koji bi u većini franšiza svojim igrama izborio status zvijezde, skromno prihvatio sporednu ulogu, zbog koje i nije imao spektakularnu statistiku, ali zbog koje je triput podizao trofej pobjednika NBA lige. No bio je izabran i za najboljeg šestog igrača lige u sezoni 1995/96.

Toni Kukoč ju u svojoj bogatoj karijeri između ostaloga osvojio  tri naslova NBA prvaka, tri euroligaška naslova, dva olimpijska srebra, zlato na svjetskom i europskom prvenstvu, a uzeo je brojne individualne nagradama. Pet puta bio je izabran za najboljeg europskog košarkaša godine. Bio je MVP svjetskog i europskog prvenstva, kao i svjetskog juniorskog. Ima priznanje i najboljeg šestog igrača NBA lige u sezoni 1995/96.

Hrvatska se s Kukočem u Kući slavnih probila na drugo mjesto u svijetu košarke, samo je Amerikanaca više. Što je još jedan dokaz koliko je velika i uspješna povijest hrvatske košarke.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI