JOŠ JUČER SU KONKURIRALI ZA LIGU PRVAKA! Ni Kovač ne zna što se događa s njegovom momčadi: ‘Kao da smo ukleti’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Glavno pitanje koje se samo od sebe nameće, jest kako je moguće da je Kovačeva momčad toliko pala?

Koliko mu je dobro išlo u prvom dijelu sezone, toliko mu loše ide ovog proljeća. Hrvatski strateg Niko Kovač i njegov Frankfurt u posljednjih su devet utakmica pobijedili samo jednom, remizirali dva puta i izgubili čak šest puta. Posljednji poraz upisali su u prošlom kolu protiv Kolna kada su poraženi s 1:0. Priča je gotovo uvijek ista, momčad igra dobro, igrači dolaze u šanse, ali realizacija je očajna.

Još su jučer konkurirali za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a danas su osmi, no ta osma pozicija udaljena je samo četiri boda od 12 mjesta, ali nade za Europsku ligu još ima jer do šestog mjesta ih dijele samo dva boda. Ipak, s ovakvom formom bliže su sredini tablice nego gornjem domu. Glavno pitanje koje se samo od sebe nameće, jest kako je moguće da je Kovačeva momčad toliko pala? Na to pitanje odgovor nema čak ni Niko Kovač.

“Opet smo dobro odradili utakmicu, ali nismo iskoristili te tri velike prilike. Koln je jednom zaprijetio i pogodio. Kao da smo ukleti, jednostavno ne možemo povesti, iako stvaramo šanse. Igračima ne zamjeram, ulažu puno, ali na kraju nam se to nije isplatilo. Sve što želim jest da lopta uđe u gol. Pozitivno je to što igramo dobar nogomet i pariramo svima, ali pojačat ćemo rad i uzdignuti glave”, kazao je Kovač nakon poraza od Kolna.

Pred Eintrachtom je novi izazov već u petak i to protiv momčadi koja je taman ušla u dobru formu. Stiže im Werder, odnosno, ekipa koja se drastično podignula u posljednjih sedam utakmica u kojima je slavila šest puta i samo jednom remizirala. Werder se nalazi samo tri mjesta niže od Frankfurta, ali imaju tek dva boda manje, što znači ako pobijede mogu ih preskočiti.

Kovač još uvijek ne igra pod pritiskom otkaza, ipak njegovom klubu na početku sezone cilj je bio borba za opstanak, ali bilo bi zaista proažavajuće da na koncu tako i završe.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI