JOŠ UVIJEK NEMAMO PRVAKA! Rijeka za sada ima titulu, ali Dinamo ima lakši raspored do kraja – odlučivat će tri derbija!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Derbi na Rujevici nije prošao kako su treneri priželjkivali, Rijeka je ispustila meč loptu, a Dinamo je ispustio 'break-loptu', reklo bi se teniskim rječnikom.

Nakon 27. odigranih kola Prve HNL Rijeka ima 69 bodova, a Dinamo ima četiri boda manje, odnosno, 65. Derbi na Rujevici nije prošao kako su treneri priželjkivali, Rijeka je ispustila meč loptu, a Dinamo je ispustio ‘break-loptu’, reklo bi se teniskim rječnikom.

No, do kraja je ostalo još dosta i sve se stigne izokrenuti u korist Dinama ili pak u korist Rijeke. No, Dinamo ima prednost što se tiče rasporeda koji je znatno lakši od onog Kekove momčadi. U sljedećem kolu na Rujevicu stiže Split, a to bi Rijeka morala dobiti, kao i utakmicu iza toga protiv Istre. No, koncem travnja stižu dosta nezgodni okršaji sa Osijekom i Interom, a problem bi mogao stvoriti okršaj s Lokomotivom početkom svibnja. Dinamova filijala mogla bi u Zagrebu stvoriti velike probleme Rijeci, ipak u pitanju je naslov prvaka za ‘velikog bracu’.

Nakon toga Keku na Rujevicu dolazi Hajduk i to je iza Osijeka druga najveća utakmica koja bi mogla prelomiti prvenstvo. Nakon toga slijedi im gostovanje u Koprivnici kod Slavena i domaći ogled s Cibalijom te na kraju derbi s Dinamom u posljednjem kolu.

Što se tiče Dinama, kod njih je raspored nešto lakši. Prva utakmica već je dobivena, u sljedećem kolu igraju protiv Lokomotive. Već nakon toga Hajduk dolazi na Maksimir, ali stižu s namjerom uzimanja treće pozicije i povratka kakvog takvog renomea, Modrima tu neće biti lako. No, onda slijedi miran period u kojem bi Dinamo morao uzeti sve bodove. Nakon Hajduka Petev i dinamovci idu na gostovanje u Koprivnicu, a nakon toga vinkovačka Cibalija stiže na Maksimir. Potom slijedi okršaj s Interom i Splitom u gostima te s Istrom kod kuće. Nakon toga Modri idu na teško gostovanje u Osijek i na koncu u posljednjem kolu na Rijeku.

Sve u svemu kod Rijeke i Dinama prvenstvo će se lomiti na trima derbijima, onom protiv Osijeka, Hajduka i Dinama, odnosno Rijeke.



Raspored Rijeke:

RIJEKA – Split
Istra – RIJEKA
RIJEKA – Osijek
RIJEKA – Inter
Lokomotiva – RIJEKA
RIJEKA – Hajduk
Slaven – RIJEKA
RIJEKA – Cibalia
Dinamo – RIJEKA

Raspored Dinama:

Lokomotiva – DINAMO
DINAMO – Hajduk
Slaven – DINAMO
DINAMO – Cibalia
Inter – DINAMO
Split – DINAMO
DINAMO – Istra
Osijek – DINAMO
DINAMO – Rijeka

Facebook Comments

Loading...
DIJELI