JOVIČEVIĆ NIJE USPIO IZNENADITI REAL: Juve upisao prvu pobjedu, Haaland opet briljirao, PSG remizirao s Benficom

Foto: Guliver Images

Nogometaši Chelseaja svladali su u trećem kolu skupine E Lige prvaka na domaćem terenu Milan 3:0 (1:0) i tako došli do prve pobjede.

Pogotke za londonsku momčad postigli su Wesley Fofana (24), Pierre-Emerick Aubameyang (56) i Reece James (62).  Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je do 66. minute te zaradio žuti karton.

U skupini nakon tri kola vodi austrijski Salzburg s 5 bodova, drugi je Chelsea sa četiri, s istim brojem bodova kao i Milan na trećem mjestu. Posljednje je zagrebački Dinamo s tri boda iz tri utakmice.

Sljedećeg tjedna igraju se utakmice četvrtog kola, Dinamo dočekuje Salzburg, a Milan Chelsea.

Završile su se sve utakmice trećeg kola Lige prvaka kojim je završen je prvi dio natjecanja. U skupini F u kojoj je u ranijem dvoboju začelja RB Leipzig bio bolji od Celtica, Real Madridje na domaćem terenu s 2:1 bio bolji od Šahtara hrvatskog trenera Igora Jovićevića.

Luka Modrić nije ulazio u igru jer još osjeća posljedice  blaže ozljede koju je hrvatski kapetan zadobio igrajući za Hrvatsku u Ligi nacija. Za Real su ovaj put ključni bili igrači iz Južne Amerike. Junak prošlosezonskog polufinala protiv Manchester Cityja, 21-godišnji Rodrygo, zabio je za vodstvo u 13. minuti. Potom je u 28.minuti asistirao svom sunarodnjaku Viniciusu. Konačnih 2:1 postavio je Zubkov u 39. minuti.

U Skupini G Manchester City je s 5:0 deklasirao Kobenhavn i također ostao stopostotan. Erling Haaland zabio je nova dva gola i sada je na brojci od 19 u 12 nastupa ove sezone, te 28 u 22 nastupa u Ligi prvaka. Doista impresivno za Norvežanina.

Briljarili su su i njegovi donedavni suigrači. Borussija Dortmund je na gostovanju s 1:4 pobijedila Sevillu, koju će uskoro od Julena Lepeteguija preuzeti Jorge Sampaoli. Jude Bellingham je asistirao Raphaelu Guerreiru za vodstvo, a potom i sam zabio drugo kolo u nizu. Do kraja utakmice za Borussiju su pogađali Karim Adeyemi i Julian Brandt, dok je Youssef En-Nesyri samo ublažio poraz domaćina.

No da PSG ipak s punim plijenom ne ode iz Lisabona pobrinuo se Danilo Pereira koji je svojim autogolom donio bod Portugalcima. Juventus je nakon poraza od PSG-a i Benfice upisao prvu pobjedu.

Juve je slavio protiv Maccabi Haife u Torinu s 3:1 uz dva gola Adriena Rabiota i jedan Dušana Vlahovića. Poraz Izraelaca ublažio je Dean David.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI