JUGOSLAVENSKI PONOS VRAĆA SE U HRVATSKU KOŠARKU! Ovom objavom ‘zapalili’ društvene mreže

Košarkaški klub Split današnjom objavom na društvenim mrežama izazvao je oduševljenje svojih navijača tako što će na njihovom dresu stajati jedno poznato ime.

Naime, Splićani su objavili da će na dresu umjesto dosadašnjeg sponzora stajati natpis Jugoplastika pod čijim imenom je klub ostvario najveće uspjehe u povijesti.

“S obzirom da je istekao ugovor s tvrtkom Tommy, koja je više sezona bila naš generalni sponzor i kojoj se zahvaljujemo na suradnji, KK Split je donio odluku da do daljnjega, a u čast 75 godina kluba i u slavu tri titule prvaka Europe, na dres vraća ime Jugoplastika. U znak poštovanja na najslavnije dane u povijesti našeg kluba vraćamo to ime na dres, na mjesto koje je rezervirano za generalnog sponzora kluba”, napisao je KK Split u objavi.

Splitski klub pod imenom Jugoplastika je u drugoj polovici osvojio dvije od tri titule europskog prvaka te po pet prvenstava Jugoslavije, Kupova Jugoslavije te dva Kupa Radivoja Koraća.

Pod nazivom POP 84 osvojili su treći europski naslov 1991., a od osamostaljenja klub se zove KK Split uz određene izmjene ovisno o sponzorskim ugovorima.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI