KAKAV BRUTALAN ODGOVOR: Skupštinaru koji je izvrijeđao Cicu uzvratio sveučilišni profesor! Otkud vam pravo da pričate o provincijalizmu?

Foto: Facebook, Damir Špehar/PIXSELL

Jučer je u sportskim krugovima jako odjeknula omalovažavajuća i pomalo sramotan istup člana skupštine GNK Dinamo Jure Zovka koji je  na svojem Facebook profilu osporavao  uspjehe pokjnog Cice Kranjčara te iznio smiješna mišljenja u kojima netočno i pa može s ereći i gotovo amataerski objašnjava koji kvartovi pripadaju Zagrebu a koji ne. O svemu možete čitati na ovom linku.

To je naravno izazvalo burne reakcije među vleikom većinom navijača Dinama a naravno i samih Zagrepčana. Primao je Zovko žestoke reakcije i komentare ispod objave, što ga je a kraju natjeralo da obriše taj objavljen post. No no što je napisao i izreako teško semože ne zapamtiti. Neki su u svojm objavama zatražili i da se Juru Zovka isključi odnosno izbaci iz Skupštine Dinama. Klub i dalje o svmeu šuti a nije svjedeno ni bivšim igračima Dinama koji su također izrazili nezadovoljstvo onim što su pročitali od strane člana Dinamover skupštine a vezano uz ostavštinu i lik Zlatka Cice Kranjčara.

Prvi koji nije dozvolio da se to zaboravi je i sveučilišni profesor dr.sc. Nenad Pokos, čije ćemo dijelove poruke za Zovka prenijeti u nastavku. Njegovu poruku u cijelosti prenosi 24 sata.

“Poštovani gospodine Zovko,

javljam Vam se s poštovanjem jer ste, ako Vam je vjerovati, postali vatreni dinamovac kao klinac. Po tome ispada kako pamtite i Dinamovo osvajanje Kupa velesajamskih gradova 1967. jer ste tada imali nepunih deset godina. Na tome Vam zavidim jer sam ja postao vatreni dinamovac tek 1972. godine u sedmoj godini života. Od te 1972. godine dobar dio moga života posvećen je praćenju najdražeg nam kluba. Budući da ste osam godina stariji od mene, vjerojatno ste bolje upućeni kako su tih 1970-ih neki klubovi u bivšoj državi bili privilegirani za razliku od Dinama, komentirao je Pokos tvrdnju skupštinara Dinama da je navijač Dinama.”



Posprdno se osvrnuo na Zovkove tvrdnje:

“Taj i slični događaji (npr. slučaj Tomić iz 1979.) stvarali su kod navijača Dinama frustraciju sve do 1982. godine kada nakon 24 godine ponovno osvajamo naslov prvaka. Kao vatrenom dinamovcu možda Vam je taj naslov značio više nego meni jer smo prije toga zadnji puta bili prvaci upravo u sezoni kada ste i Vi rođeni. Jedan od najistaknutijih igrača Dinama tada je bio i Zlatko Kranjčar, koji je odigrao ukupno 556 utakmica za naš klub, a kojeg Vi tako besramno omalovažavate. Priznajem, više sam te godine volio Snješka Cerina jer je bio iz mojeg rodnog Trnja, ali po Vama, možda je i on dolazio iz sela pored Zagreba, kako etiketirate i Ferenščicu.”

Komentirao je izjavu Zovka da je Ferenščica selo pokraj Zagreba te tvrdnju da se Cicu pretjerano glorificira. Za kraj se osvrnuo i na njegove komentare o Zagrebu:

“Međutim, ono što me u Vašoj objavi najviše pogodilo je termin „agramerski provincijalizam“. Iz Vaše biografije proizlazi kako ste došli u Zagreb 1990. godine u 23-oj godini života. Dakle, niti ste s Zagrepčanima išli u školu niti studirali, a uzimate si za pravo govoriti o njihovom provincijalizmu. Na kraju, zanima me gdje ste kao vatreni dinamovac, kako ste predstavljate, bili 13.5.1990. i nekoliko godina kasnije kada su mnogi ‘agramerski provincijalci’ popunili grobna mjesta.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI