KAKAV DEBAKL! BROJKE NE LAŽU: Nećete vjerovati koliko je Hrvatska nisko pala ove sezone

Hrvatska je u ovu sezonu krenula s pet predstavnika u europskim natjecanjima. Nakon tri pretkola Lige prvaka i Europske lige ostali smo na samo dva kluba koji će nas predstavljati u play-offu po snazi drugog europskog klupskog natjecanja.

Već prošlog četvrtka ostali smo bez Osijeka, jučer su mu se priključili Lokomotiva i Hajduk. Nade polažemo u Dinamo kojem na putu do skupina Europske lige stoji estonska Flora, te Rijeku koju čeka teško gostovanje kod Kopenhagena u Danskoj.

Jučer su Lokosi upisali jedan od najtežih poraza hrvatskih klubova u Europi, Malmo ih je razbio s 5:0. Zanimljivo, nije ovo najteži poraz kluba s Kajzerice u Europi, prije pet godina PAOK ih je Solunu dobio 6:0.

Poraze od šest razlike pamte još Hajduk, kojeg je 1993. razmontirao moćni Ajax 6:0, a još uvijek je relativno u sjećanju Dinamov poraz 1:7 od Lyona na Maksimiru u prosincu 2011.

Iako imamo dva predstavnika u play-offu Europske lige, dosadašnji dio sezone može se smatrati debaklom, pa naši su klubovi osvojili svega 1,300 bodova za koeficijent.



Hrvatska je tek na 44. mjestu u Europi, a više bodova od nas osvajali su između ostalih Srbija, Bosna i Hercegovina, Farski Otoci, Kosovo, Gibraltar i Malta.

Već sljedeće sezone Hrvatska se vraća na jednog predstavnika u Ligi prvaka, dok u Europskoj ligi nećemo imati momčad. Naime, kreće treće po važnosti Uefino natjecanje, Konferencijska liga gdje će HNL predstavljati druga i treća momčad lige, te doprvak.

Nada ostaje da Dinamo i Rijeka mogu još donekle spasiti sezonu, no ovo do sad jednom riječju možemo nazvati – DEBAKLOM.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI