KAKAV ODGOVOR RUSIJI, POLJUD ĆE U NEDJELJU GORJETI! Vatreni zabili osam golova, a pobijedili 7:1

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija razbila je u 9.kolu skupine H za SP iduće godine u Kataru Maltu u La Valetti s čak 7:1.

Fantastična je to najava onoga što nas očekuje u nedjelju protiv Rusije u Splitu kad ćemo odlučivati o odlasku u Katar.

Špinu je na Malti otvorio u 6. minuti Ivan Perišić. Iskoristio je pogrešku Maltežana pred golom i lako je zabio za vodstvo Vatrenih.

Hrvatska je vodstvo povisila u 22.minuti. Duje Ćaleta-Car odlično je reagirao nakon što ga je pronašao Luka Modrić ubacivanjem iz slobodnog udarca. Bio mu je to prvijenac u dresu Vatrenih u 20. nastupu.

U 31.minuti Malta je vratila utakmicu u vode neizvjesnosti.  Nakon pogreške u obrani Vatrenih, Brozović se nogom pogodio u glavu i s tom nespretnošću prevario je Ivu Grbića na golu. No već osam minuta, u 39. minuti Hrvatska je ponovni otišla na dva gola razlike. Bila je to krasna akcija. Brza akcija Hrvatske nakon malteške prijetnje. Majer je krasnom loptom pronašao Kramarića, a ‘Krama’ je asistirao Pašaliću za povećanje rezultata na 3:1!



No da poluvrijeme za Vatrene i Dalića završi u još boljem raspoloženju pobrinuo se kapetan Luka Modrić u sudačkoj nadoknadi vremena. Luka Modrić zaključio je novu lijepu akciju Vatrenih, zabio je na krasnu asistenciju Pašalića za 4:1 Hrvatske. Kapetanu Modriću je ovo jubilarni 20. gol u dresu Hrvatske.

Hrvatska je u istom ritmu nastavila i početkom drugog poluvremena. U 47. minuti je pukla petarda. U strijelce se upisao Lovro Majer koji je kao i Ćaleta-Car zabio svoj prvijenac u dresu reprezentacije.

Kramarić je pucao glavom, a domaći golman Bonello odbio je loptu do Majera kojem nije bilo teško zabiti.

U 53. minuti na semaforu se ukazao rezultat 6:1 za sjajnu Hrvatsku. Konačno je zabio i Andrej Kramarić. Iskoristio je golemu pogrešku Maltežana, poklonili su mu loptu i to je iskoristio brzim udarcem kojim je prevario Bonella. Domaći golman nije očekivao taj poklon, nije bio na mjestu na kojem je trebao biti za Maltežane i ‘Krama’ je to kaznio.

Majer je nastavio sa svojom sjajnom večeri te je preciznim udarcem protiv kojeg golman Bonello nije mogao ništa zaključio još jednu večerašnju lijepu akciju Vatrenih. Zabio je na asistenciju Livaje, prednost je otišla je na nestvarnih 7:1 u 64.minuti.

Nakon toga Hrvatska je uz brojne izmjene ipak malo spustila nogu s gasa te utakmicu mirno privela kraju.

Rusija je ranije večeras pregazila Cipar 6:0. A prije toga zadnjeg kola Rusija je prva s 22 boda, Hrvatska je na 20 bodova. Računica je vrlo jasna i jednostavna što se tiče Zlatka Dalića i njegovih igrača, Hrvatskoj je potrebna pobjeda, dok je Rusiji dovoljan i bod za odlazak na SP. Drugoplasirana reprezentacija morat će u dodatne kvalifikacije.

Odluka o pobjedniku skupine i izravnom putniku za Mundijal past će na prepunom i rasprodanom Poljudu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI