KAKAV ŠOK ZA KOMŠIJE! Jokić i društvo ispali s Eurobasketa, Talijani ih istorpedirali tricama: Mediji u Srbiji nemilosrdno udaraju!

Foto:REUTERS/David W Cerny/Guliverimage

Jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka Europe u košarci, reprezentacija Srbije, eliminirana je već u osmini finala Eurobasketa.

Bolja je bila Italija koja je u Berlinu slavila s 94-86 (20-28, 25-23, 21-17, 28-18). Istim rezultatom  kojim je prethodno Poljska pobijedila Ukrajinu, a Finska izbacila Hrvatsku  Talijani su se plasirali u četvrtfinale gdje će igrati protiv Francuske.

Srbi su bili veliki favoriti protiv Italije koja je u skupini C završila tek na četvrtom mjestu, iza Grčke, Ukrajine i Hrvatske. Međutim, Talijani su bili sjajno raspoloženi i odigrali su svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu turnira, utrpavši čak 16 trica.

Italija je ključnu prednost ostvarila u prvih pet minuta četvrte četvrtine kada su serijom 16-2 zaostatak 66-68 pretvorili u prednost 82-70. U preostalom vremenu Srbija se više nije uspjela blibližiti na manje od osam razlike.

Heroj Italije bio je Marco Spissu sa 22 koša, 21 je dodao Nicolo Melli, a 19 Simone Fontecchio, dok Srbiji nije bilo dovoljno 32 ubačaja i 13 skokova Nikole Jokića te 16 poena i 8 asistencija Vasilija Micića.



Poraz njihove reprezentacije izazvao je pravu buru u srbijanskim medijiima. “Košarkaška bruka desetljeća! Sram vas bilo! Debakl Srbije na Europskom prvenstvu. Ispali smo već u osmini finala”, navodi Kurir.

Kurir je također našao i glavnog krivca za ovaj debakl, to je izbornik Pešić kojem zamjeraju što nije pozvao  Miloša Teodosića. “Pešiću, zbogom! Izbornik Srbije je najveći krivac za debakl: Sve ovo je bila njegova demagogija”.

B92 je bio kratak s naslovom: “Opet ta Italija – kraj za Srbiju.” “Šok: Srbija eliminirana s Eurobasketa! Blic pak piše: Kraj za Srbiju! Šok u Berlinu, Italija ispratila Orlove s Eurobasketa”.

Orlovi se raspali protiv Talijana, Jokić nije mogao sam!”, ovoga puta piše Telegraf.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI