KAKAV SPEKTAKL NA RUJEVICI! Hajduk u zadnjim sekundama stigao do punog plijena, utakmicu obilježili i upadi navijača!

Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Fantastičan i vatreni bio je jubilarni 100. Jadranski derbi. U sjajnoj atmosferi na Rujevici Hajduk je slavio 3:2 za treće uzastopno slavlje na Rujevici.

Dvostruki strijelac za Hajduk bio je Marko Livaja, koji je zabijao u 45. i 82. minuti. U 54. je za Rijeku pogodio Josip Drmić, a za 2:1 je za Rijeku s bijele točke zabio Murić. Gol za pobjedu Hajduka, nakon što je Livaja izjednačio, zabio je Mlakar u 98. minuti.

U prvom dijelu Rijeka je bila bolja momčad te je više pritiskala, sjajan je na vratima bio Kalinić. A prva velika šansa Hajduka stigla je preko Livaje koji je na kraju postigao pogodak koji je poništen zbog zaleđa. I kad se već činilo da će se na poluvremenu biti bez golova ukazao je majstor Livaja. Melnjak ga je lijepo uposlio u kaznenom prostoru, on se sjajno snalazi te lijevom nogom fantastično probija Zlomislića.

Potom su se dogodile i nemile scene na terenu. Jedan navijač je utrčao na teren. Gurnuo je Katića, a s njim se obračunao Livaja. Morala je intervenirati i policija koje je ušla na teren i izvela izgrednika.

U drugom dijelu Rijeka nastavlja gdje je stala. Pritiskala je Hajduk, a do izjednačenja dolaze u 54. minuti kada je Vučkić prekrasno ubacio, a Drmić još ljepše pogađa za 1:1 pokraj nemoćnog Kalinića. Rijeka je imala nekoliko prilika koje je sjajno obranio  raspoloženi Kalinić.



Potom ide festival kaznenih udaraca i VAR-a! Najprije je Katić neoprezno visoko podigao nogu pokraj Pavičića te nakon nekoliko minuta i pregleda VAR-a, glavni sudac svira kazneni udarac. Murić pogađa za 2:1 u 79. minuti. Samo nekoliko minuta kasnije – isti scenarij. Neoprezan je Pavičić, pregledavanje snimke i kazneni udarac, ali za Hajduk. Livaja je precizan i rezultat je 2:2 u 84. minuti. Samo koju minutu kasnije prijetio je Krovinović, ali je lopta prohujala pokraj gola.

Zatim slijedi šok za domaćine i slavlje Bilih! Do velikog slavlja Hajduk dolazi u samoj završnici utakmice kada je glavom pogodio Mlakar nakon ubačaja iz kuta. Lovrenics je ubacio, Biuk spustio a Mlakar sa dva metra glavom zakucao loptu u mrežu domaćih.

Rijeka je porazom pala na drugo mjesto, dok je Hajduk ostao na četvrtom mjestu s bodom manje od Dinama. Osijek je prvi s 31 bodom, slijedi Rijeka s 30, Dinamo s 28 i utakmicom manje pa Hajduk s 27 bodova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI