KAKO DO FINALA? Evo što Hrvatskoj nosi pobjeda, a što poraz protiv Njemačke

Facebook: IHF (Official)

Poznat je i raspored utakmica u nokaut fazi pa je tako poznato i kada će Hrvatska igrati svoje sljedeće utakmice. No, prvo i glavno je pitanje što ako Hrvatska pobjedi, a što ako izgubi od Njemačke?

Odigrale su se prve utakmice posljednjeg kola skupne faze Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj. Stvari su riješene u dvjema skupinama, a što se tiče ostalih skupina, već se ionako zna tko će se sve u borbu za četvrtfinale.

Branitelj naslova, Francuska, tako će u osmini finala igrati protiv Islanda, Španjolci će protiv Brazila, Sloveniju čeka neugodna utakmica s Rusijom, a Makedonci će na megdan Norvežanima. Ostala četiri para znat će se u petak nakon što se odigraju posljednja kola u skupinama C i D. Među tim reprezentacijama nalazi se i Hrvatska koja u 17 i 45 u petak igra protiv aktualnog prvaka Europe, Njemačke. Utakmica se igra za prvo mjestu u skupini, a o tome ovisi i tko će biti sljedeći protivnik Hrvatske.

Poznat je i raspored utakmica u nokaut fazi pa je tako poznato i kada će Hrvatska igrati svoje sljedeće utakmice. No, prvo i glavno je pitanje što ako Hrvatska pobjedi, a što ako izgubi od Njemačke?

Ako Hrvatska pobijedi Nijemce i zauzme prvo mjesto u skupini igrat će protiv Katara u Parizu u nedjelju u 18 sati. U tom slučaju u četvrtfinalu ih čekaju bolji iz ogleda Slovenije i Rusije, a za polufinale igraju 24. siječnja u Parizu.

Ako Hrvatska izgubi (remizira) od Njemačke i ostane druga u skupini, u osmini finala ide na boljeg iz utakmice Švedske ili Egipta koji će u petak odlučivati o tome tko će biti treći, a tko drugi u svojoj skupini. U ovome slučaju Hrvatska će četvrtfinale igrati u Montpellieru u nedjelju u 20 i 45. Prođe li protiv Švedske ili Egipta, tražit će sreću protiv boljeg iz utakmice Brazila i Španjolske.



Pobjeda protiv Njemačke

Osmina finala: Hrvatska – Katar

Četvrtfinale: Hrvatska – Slovenija/Rusija

Poraz ili remi s Njemačkom

Osmina finala: Hrvatska – Švedska / Egipat

Četvrtfinale: Hrvatska – Španjolska / Brazil

Facebook Comments

Loading...
DIJELI