KAKO JE MODRIĆ NAPRAVIO SKANDAL: Odbio je trenirati i time neke jako iznenadio

screnshot

Teško je voditi nogometni klub, a još je teže imati posla s nezadovoljnim igračem koji pošto-poto želi otići.

Iako ima ugovor s dotičnim klubom koji ga obavezuje na poslušnost. Uostalom, to su sve milijunski ugovori i običan svijet se ne bi bunio.

Međutim, nogometaši su posebna sorta ljudi i dobro znaju koliko vrijede i koliko se na njima zarađuje.


I u dogovoru sa svojim menedžerom imaju razne trikove, uključujući i izvitoperena ponašanja, sve kako bi klub pristao na njihove zahtjeve. Obično takve svađe, prijepori urode nekim rezultatom, najčešće se klub riješi nezadovoljnog tipa, ali to i dobro naplati. Najčešće, ali nije stopostotno pravilo.

Jasno vam je na što aludiramo. Na recentno ponašanje Dinamovog veznog igrača Kristijana Jakića. Koji je odbio trenirati s prvom momčadi, odbio i trening za ozlijeđene igrače jer se “izvlačio” na ozljedu. Trener Krznar ga je izbacio iz prve momčadi, što je i razumljivo…Ali, klub također ne želi izgubiti novce, ako već mora izgubiti igrača. Saznajemo da su se intenzivirali pregovori između Eintrachta iz Frankfurta i Dinama. Jakić očito više ne želi biti u Maksimiru i štogod Dinamo učinio tu nema nekog većeg učinka. Još najbolje da ga plaća do isteka ugovora i pusti kao slobodnog igrača? Ni slučajno. Dinamo će ga prodati, zaraditi nešto, možda još i više i tako će se riješiti taj slučaj.

Na drugoj strani Mediterana sličan slučaj egzistira u Barceloni. Velikoj Barceloni. Njih je, naime, pokušao ucijeniti jedan 18-godišnji igrač, Moriba. I borba je velika, s time da je Barcelona upornija i riješena je riskirati i novac kako ne bi dopustila da se nešto slično u Barceloni opet dogodi.

Kratka kronologija. Moriba nije počeo pripreme s prvom momčadi Barcelone jer nije pristao na produženje ugovora. Katalonski klub je u nekoliko navrata Moribi ponudio novi ugovor, ali on još uvijek nije pristao. Zbog toga su u klubu odlučili da Moriba neće biti dio prve momčadi sve dok ne potpiše novi ugovor. I držati ga na ledu, što koštalo da koštalo, dok mu ne istekne ugovor.

A to je za mladog igrača – propast. Ne igra, nema ga u izlogu, potencijalni kupci se gube. Iako Moriba govorio da će ga Manchester City s Guardiolom čekati tih godinu dana jasno je da to nema puno veze sa zdravim razumom.

Kad će Barcelona popustiti? I može li se to dogoditi? Može, ali samo pod uvjetom svih uvjetom. Samo ako za Moribu dođe nemoralna ponuda. Koje još nema. Kriviti za takve situacije igrače ili klub? Nema pravila. Oboje su i u pravu i u krivu.

Pa, i naš Luka Modrić dokopao se madridskog Reala iz londonskog Tottenhama pritiskom, ucjenama i štrajkom. Sjećate li se? Morali bi, bila je to dugotrajna saga.

Nakon što je tadašnji trener Reala Jose Mourinho poželio Modrića, nakon što je ured Reala poslao ponuda gazda Tottenhama, Levy sve je ponude odbio. To je toliko razbjesnilo Luku Modrića da je odbio dolaziti na treninge, nije otišao s prvom momčadi niti na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama, a u Tottenhamu su vidjeli da će ostati i bez igrača i bez novca.

Podigli su cijenu, Real je to ispratio i evo epiloga. Modrića u Realu. A dugo je trajalo. Kada su novinari pitali Modrića što se događa bio je jezgrovit i kratak:

“Neću trenirati, nisam psihički spreman”!

Bio je to skandal velikih razmjera. I završio se povoljno za Luku. A možda se ne sjećate kako je Modrić slične scene činio i u samom Realu, prije tri godine. Kada je Inter poslao ponudu za njega. A nije imao još produžen ugovor s Realom. Modrić je jednostavno opet odbio trenirati.

U glavnoj ulozi bio je predsjednik Reala, Florentino Perez. Koji je Modriću dao dopuštenje da do daljnjeg pauzira s treninzima… Perez je to vješto izveo, imao je sastanak s našim nogometašem, dogovorio daljnju suradnju, pojačao financijske uvjete i sredio stvar. Da nije – Modrić bi zacijelo osvanuo u Interu. Perez je rekao da bi ga dao za 70 milijuna eura.

To su teške i mučne situacije i za klub i za igrače. Pritom, igrači imaju svu moguću pravnu i menedžersku logistiku i mogu izaći kao pobjednici iz takvih prijepora.

Ima izreka jednog pokojnog, velikog novinara, Žarka Susića:

“Kad ne znaš zašto se nešto događa ili ne događa. Kada ne znaš odgovor na pitanje – odgovor može biti samo jedan. Novac”!!!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI