‘KAKO NEĆU BITI TUŽAN, KAKVE POČETNIČKE GREŠKE!’ ‘Oršić je tako fantastično odigrao, da smo svi jednostavno u šoku!’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

„Kakva utakmica, Bože dragi„, zapanjen nas je dočekao Zoran Vulić, nekadašnji sjajan nogometaš, danas trener, jedan od „utemeljitelja„ hrvatske reprezentacije sa svojim nastupom u prvoj povijesnoj utakmici protiv SAD u listopadu 1990. godine.

„Još ne mogu doći do daha„, priča nam Vulić. Osjeća se tuga u glasu…

„Kako neću biti tužan, moglo se, tu smo bili, zakuhali smo, imali i onu Kramarićevu šansu. Ne mogu nego reći – joooj”!

Ništa zamjeriti, ali…
Pričamo…

„Ne smijemo momcima ništa zamjeriti, makar ima dosta toga za zamjeriti. Jel’ me razumijete”?



Donekle. Pojasnite, uzvraćamo.

„Čim su se ovako vratili valja im odati priznanje. No, imam jedno mišljenje, možda se neće nekome svidjeti. Vidjelo se u tih zadnjih desetak minuta regularnog dijela da se Španjolce može stisnuti. Meni se čini da smo Španjolce previše respektirali. Baš, ono, previše. Ne smijemo dozvoliti da imaju posjed od 70 posto. Kao što ne smijemo sebi priuštiti toliko neusredotočenosti, pa golove smo primili nakon takvih početničkih grešaka i gluposti, pa to je neobjašnjivo„.

Koje je vaše mišljenje o tome?

 

„Opet je to nešto neobjašnjivo, makar smo toliko respektirali Španjolce. ne znam, teško je odgovoriti, jedan izvan igre i mijenja kopačke i primimo gol, drugi pije vode dok mu se čovjek kojeg čuva proigrava i opet primimo gol. To se protiv ovakvih svjetskih momčadi ne smije ni pomisliti, kamoli dogoditi„.

Je li Dalić uvođenjem mladih snaga na kraju, napose sjajnog Oršića, ne samo priznao svoju grešku, nego i sam sebe pokopao?

‘Svaki trener ima svoju viziju!’

„Gledajte, svaki trener i a svoju viziju i zbog vizije ga se ne smije optuživati. Opet, Oršić je tako kvalitetno odigrao da smo svi u šoku. A ne bi smjeli, jer je taj momak odavno pokazao kako je vrhunski nogometaš. Sam je preokrenuo utakmicu, dao gol, asistirao, namjestio meč loptu koju mu suigrač nije  iskoristio. Za divljenje„!

Španjolci?

„Ne znam hoćete li se složiti sa mnom, ali vrhunski su. Kako znaju dominirati. Isto moram reći da nisu nepobjedivi. Mi smo dobih 80 minuta bili nevidljivi, nigdje nas nije bilo. A kad smo stisli ulovili smo ih na krivoj nozi. Dakle, može se. Zato velim, mi smo ih malo isuviše respektirali, nedostajalo nam je bezobrazluka u cijeloj utakmici. Poput onog Oršićevog„!

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI