KAKO OVO ODBITI? Rasipni Kinezi poslali Kaliniću novu ponudu kojom bi postao najplaćenijim hrvatskim igračem

Facebook

Nikola bi, u slučaju da se transfer odvije, postao najplaćenijim hrvatskim nogometašem ispred Luke Modrića koji zarađuje 7.5 milijuna eura i Sammira koji zarađuje, također u Kini, šest milijuna eura.

Saga oko prelaska hrvatskog napadača Nikole Kalinića iz Fiorentine u kineski Tianjin još uvijek nije dočekala svoj kraj. Kinezi su za Kalinića ponudili nevjerojatnih 45 milijuna eura, a firenški klub napravio bi nepromišljen potez kada bi odbio takvu svotu novca, ipak to bi bio najveći transfer u povijesti kluba.

No, kako je ipak riječ o transferu u Kinu, odnosno, u ‘divlju’ ligu u kojoj jedan igrač prima plaću pedeset puta veću od ostatka momčadi i u kojoj prevelikih izazova nema, nešto se mora pitati i nogometaša koji žrtvuje kvalitetan nogomet i uspješnu karijeru u Europi, kao i status u reprezentaciji koji jamačno ne bi bio isti.

Kalinić za sada još uvijek odolijeva ponudama kineskog kluba kojim upravlja legendarni talijanski branič, a sada trener, Fabio Cannavaro. Kinezi su Kaliniću ponudili 12 milijuna eura po sezoni, to jest, rekordnu plaću za jednog hrvatskog nogometaša, ali Nikola je to odbio. No, Kinezi su se do sada pokazali izuzetno upornima, pa su tako poslali novu ponudu za Kalinića. Naime, nude mu četverogodišnji ugovor koji bi Kaliniću donio 60 milijuna eura, odnosno, 15 milijuna eura po sezoni.

U odnosu na milijun eura, koliko sada zarađuje, ovo je astronomska cifra i mogla bi biti odlučujuća za Kalinića da prelomi situaciju. Isto tako, Nikola bi, u slučaju da se transfer odvije, postao najplaćenijim hrvatskim nogometašem ispred Luke Modrića koji zarađuje 7.5 milijuna eura i Sammira koji zarađuje, također u Kini, šest milijuna eura.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI