KAKO ZAMIJENITI PERIŠIĆA? Čini se da izbornik nema izbora, ima samo jednu opciju na stolu!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Upravo kad se dogodio pozitivni val, nakon Škotske, utakmica koja je razbudila Vatrene, ali i čitavu Hrvatsku, dogodila se ta nesretna informacija koja je sve šokirala. Ivan Perišić neće u Kopenhagen, za njega je Euro gotov.

Doduše, Hrvatska bi mogla računati na njega svježeg, ali tek u finalu. Ako bi preskočili Španjolce, potom i Francuze. Uglavnom, vremena za plakanje nema i Dalić mora raditi na planu B. Planu koji nitko nije očekivao, jer Perišić je konstanta, igrač koji je zabijao na četiri zadnja velika natjecanja za Hrvatsku, dovoljan pokazatelj koliko znači Vatrenima.

I kako ga zamijeniti? Čini se da ima samo jednu opciju na stolu, jedinu logičnu.
Iako ga je testirao i kao centralnog napadača, Dalić je svjestan da je za Antu Rebića najbolja upravo Perišićeva pozicija. Uostalom, tamo je, u svom Milanu, Rebić eksplodirao na toj poziciji početkom 2020. godine i to mu je omogućilo sjajne uvjete i otkup njegova ugovora.

Upravo je Rebić protiv Škota i ušao umjesto Perišića i igrao na toj njegovoj “prirodnoj poziciji”.

Postoji još opcija. Da tamo pogura i Andreja Kramarića. No čini se da Dalić baš nema previše vjere u nogometaša koji je u Bundesligi zabio 20 golova.



Druge opcije? Na toj poziciji u svom matičnom klubu igra i Josip Brekalo, ali protiv Češke nije baš oduševio i bio je ekspresno zamijenjen.

Zamijenio ga je na toj poziciji Luka Ivanušec koji je dobro igrao i bilo je dosta pozitivnih komentara na njegov doprinos.

Svi znamo kako je Mislav Oršić igrao na toj poziciji u dresu Dinama, ali kod Dalića je nažalost teško dobivao minute. Nije dobio niti minute, a dva puta čak nije bio niti među rezervama. Razbio je Tottenham u Zagrebu, ali u reprezentaciji priliku dobiva na kapaljku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI