KAKVA JE TO SNAGA: Pomagao unesrećenima u Petrinji do šest ujutro pa predvodio svoju momčad do pobjede!

U zaostaloj utakmici 7. kola Hrvatske lige košarkaši Cibone su u Rijeci pobijedili Škrljevo s 93-65.

Na igraču Cibone Filipu Bundoviću se nije dalo primjetiti da je proteklu noć zajedno sa Damirom Markotom proveo u Petrinji pomažući stradalom stanovništvu pa je tako bio najefikasniji igrač sa 20 poena, pet skokova i dvije ukradene lopte. Bundoviću su pomogli Toni Nakić sa 18 poena i kapetan Roko Prkačin sa 16 poena i 13 skokova, dok je Škrljevo predvodio Martin Robertson s 18 koševa.

“Pomagali smo vojsci do šest ujutro. Spavao sam četiri sata, ručao i krenuo s ekipom na utakmicu. Pogodila me nesreća ovih ljudi. Prije godinu dana smo imali humanitarnu utakmicu baš za stanovništvo s tog područja i zato znamo koliko je tamo siromaštva i baš se njima sad ovo dogodi. Nastojali smo usprkos svemu odigrati najbolje što možemo. Pišemo pobjedu i okrećemo se utakmici s Borcem”, rekao je junak utakmice Filip Bundović.

Na cijelu situaciju osvrnuo se i trener Cibone Ivan Velić.

“Bilo je teško igrati zbog cijele situacije i svega što je zadesilo Hrvatsku. Većina igrača nije ni spavala zbog potresa zadnja 2-3 dana. Mislima smo cijelo vrijeme s tim ljudima i nismo fokusirani. No evo, igrati se mora i idemo dalje.”



U ostalim susretima Split je kao gost u Sinju pobijedio Alkar s 92-69, Sonik Puntamika je u Zadru bila bolja od Furnira s 80-70, dok je Gorica u svojoj dvorani svladala Šibenku s 86-82.

Na tablici vodi Zadar s omjerom 11-2 ispred Puntamike (10-4) i Cibone (10-3).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI