KEK I SLOVENIJA ŠOKIRALI VATRENE: Poraz na startu kvalifikacija koji nam nije dobro sjeo!

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je neugodan poraz na starrtu kvalifikacija za SP u Kataru 2022. Slovenija je bila bolja s 1:0. Lovrić je bio strijelac jedinog pogotka u 15. minuti koji je  susjedima donio tri velika boda.

Uzalud nam dominacija

Hrvatska je imala dominaciju od samog starta, a sve je moglo krenuti u drugom smjeru da su naši iskoristili početnu inicijativu i dobar ulazak u utakmicu.

Prvo je Kramarić u sedmoj minuti s ruba kaznenog prostora tukao malo pored gola, a onda je tri minute kasnije Vlašić pogodio stativu. Prošao je po lijevoj strani, pucao, ali fantastični Jan Oblak skrenuo je loptu u stativu.

I onda po dobrom starom nogometnom običaju, kad ne zabiješ primiš odnosno stigne kazna.



Slovenci su povukli dobru kontru uz lijepe kombinacije, Lovrić je pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta je od bloka nekako sretno završila u mreži.

Sjajna taktika Slovenije

Hrvatska je do kraja utakmice pritiskala, uglavnom po bokovima, Slovenija je pametno branila sredinu znajući da Hrvatska nema čistog napadača koji može pospremati dobre ubačaje. Većinu hrvatskih napada bi završavalo ubačajima Vrsaljka ili Perišića, a sve je to dobro čistio Mevlja u slovenskoj obrani. On je zaslužio status igrača utakmice.

Za tri dana kvalifikacije se nastavljaju, Hrvatska u Rijeci dočekuje Cipar. U utorak sljedeći tjedan na istom mjestu smo domaćini Malti. Tu ćemo tražiti povratak na pobjedničke staze.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI